Σ. Κοντόνης: «Οι υποθέσεις που αφορούν χρηματισμό πρώην κυβερνητικών στελεχών έχουν δυναμιτίσει την πολιτική σκηνή»

Σ. Κοντόνης: «Οι υποθέσεις που αφορούν χρηματισμό πρώην κυβερνητικών στελεχών έχουν δυναμιτίσει την πολιτική σκηνή»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής κατά το χαιρετισμό του στο συνέδριο «Δημόσια δεοντολογία στην Ελλάδα» ανέφερε ότι, οι υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν χρηματισμό κυβερνητικών αξιωματούχων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ακόμη και σε υψηλότατο επίπεδο, «έχουν δυναμιτίσει το πολιτικό σκηνικό».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το ζήτημα της ηθικής στο δημόσιο βίο και πως θα παραμείνει προσηλωμένη στην εντολή του ελληνικού λαού για μηδενική ανοχή στη διαφθορά, μηδενική ανοχή στην εκμετάλλευση και την παραβατικότητα ενισχύοντας το νομικό οπλοστάσιο και επεμβαίνοντας όταν και όπου χρειάζεται για να άρει κυβερνητικές πράξεις που προκαλούν γενικότερη ηθική απαξία» και προσέθεσε:

«Η ηθική στερεώνει τη Δημοκρατία, αποτελεί πυλώνα του πολιτεύματος και αναγκαίο προαπαιτούμενο κοινωνικής συμβίωσης και ειρήνης».

Σε άλλο σημείο, ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι «στην τοπική αυτοδιοίκηση φαινόμενα όπως χρηματισμοί, ευνοιοκρατία, άρνηση εκτέλεσης εντολών, αδιαφάνεια, υπερβαίνουν συχνά της αντοχές της κοινωνίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου, αφού «Ο έλεγχος είναι στοιχείο της Δημοκρατίας και προσέθεσε: «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή ο έλεγχος γίνεται εσωτερικά: η αντιπολίτευση ελέγχει τη διοίκηση. Αν όμως η αντιπολίτευση είναι διεφθαρμένη, αυτό οδηγεί σε μια ομερτά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.