ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δέκα και πάλι οι κάλπες στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis – Μία για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο

Δέκα και πάλι οι κάλπες στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis – Μία για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο

Παρότι το τελικό πόρισμα προτείνει όχι την άσκηση διώξεων, αλλά την επιστροφή της υπόθεσης Novartis στη δικαιοσύνη λόγω τακτικής αρμοδιότητας, η κυβέρνηση θα τοποθετήσει δέκα κάλπες για τους αντιπάλους της στην προανακριτική.

Η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να τοποθετηθούν τελικά δέκα κάλπες μια για κάθε φερόμενο ως εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο.

Από την άλλη πλευρά πηγές από την Νέα Δημοκρατία τονίζουν ότι οι επιδιώξεις τις πλειοψηφίας προσθέτουν «ακόμα μια γελοιότητα στην γελοία σκευωρία» και επισημαίνουν ότι η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί με μια κάλπη όπου οι βουλευτές θα τοποθετούνται για το αν συμφωνούν ή όχι με το τελικό πόρισμα.

Πάντως, η λογική των δέκα καλπών φαίνεται πως προκρίνεται και από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές υπηρεσίες καθώς μεταξύ άλλων τονίζεται ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στην εθνική αντιπροσωπεία να εκφραστεί ξεχωριστά για κάθε πολιτικό πρόσωπο που περιλαμβάνεται στην δικογραφία.

Το επόμενο κρίσιμο διαδικαστικό ζήτημα που ενδεχομένως θα καθορίσει και την παραμονή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην συζήτηση της Παρασκευής είναι η σύνταξη των ψηφοδελτίων και συγκεκριμένα, αν αυτά θα αναγράφουν αδικήματα σε αντίθεση με όσα επισημαίνει το τελικό πόρισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέραν αυτών τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων οριστικοποίησαν ότι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις διαπραγματεύσεις και την ημερομηνία των εκλογών που έχει ζητήσει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 23 Μαίου 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.