ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρωδία αναμένεται την Παρασκευή στη Βουλή για τη Novartis – ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά των διώξεων

Παρωδία αναμένεται την Παρασκευή στη Βουλή για τη Novartis – ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά των διώξεων

Κάλπες θα στηθούν την Παρασκευή στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, όπου θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την άσκηση ή μη διώξεων προς τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολικά πρόσωπα. Εδώ είναι το ωραίο κομμάτι της ιστορίας, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα τοποθετηθούν, εσχάτρως, κατά των διώξεων παρότι ήταν δική τους επιθυμία, να οδηγηθεί η διαδικασία στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις οριστικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων η συζήτηση για το σχετικό πόρισμα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής ενώ εως της 8 το βράδυ θα έχει πραγματοποιηθεί και η ψηφοφορία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα πραγματοποιηθεί με δέκα κάλπες, μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο που αρχικώς είχε παραπεμφθεί για προανακριτική εξέταση. Στους βουλευτές θα μοιραστούν ψηφοδέλτια με δύο επιλογές:

– Ναι στην δίωξη (σ.σ. για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα)

– Όχι στην δίωξη λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής

Η πρόταση της πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπερ της μη άσκησης δίωξης και της επιστροφής του φακέλου στην Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η δικαιοσύνη ήταν αυτή που διαβίβασε την δικογραφία στο κοινοβούλιο κρίνοντας ότι για τα αδικήματα της απιστίας – δωροδοκίας αρμόδια ελέγχου είναι η Βουλή. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε και από τις πρόσφατες εντολές της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, η έρευνα για το αδίκημα του ξεπλύματος δεν είχε φύγει ποτέ από τα χέρια της τακτικής δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμμετάσχουν στην συζήτηση του πορίσματος προκειμένου να αποδείξουν – όπως υποστηρίζουν – την σκευωρία της κυβέρνησης κατά των πολιτικών της αντιπάλων, πιθανότατα όμως θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.