Πρόοδος στη Δημόσια Διοίκηση: Συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για αναλογία 1:1 στο Δημόσιο

Πρόοδος στη Δημόσια Διοίκηση: Συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για αναλογία 1:1 στο Δημόσιο

Συνάντηση με τους θεσμούς είχε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με κύριο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση.

Σχετικά με τις προσλήψεις, συμφωνήθηκε για το 2019 η αναλογία σε σχέση με τις αποχωρήσεις να διαμορφωθεί στο 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), ενώ να σημειωθεί ότι για φέτος ο κανόνας προσλήψεων – αποχωρήσεων είναι 1:3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαδικασίες της κινητικότητας (θα συνεχιστεί το 2018 με δύο ακόμη κύκλους) και της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, για την οποία η υπουργός ανέφερε ότι οι εγγραφές δημοσίων υπαλλήλων στη νέα, ψηφιακή πλατφόρμα – διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη- ξεπερνούν ήδη τις 30.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με την επιλογή των επιτελικών στελεχών στο Δημόσιο (διοικητικοί και τομεακοί γραμματείς), η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι οι σχετικές προκηρύξεις έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και έπαψε η συμμετοχή του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διαδικασία, ενώ πλέον η διαδικασία υλοποιείται από Ανεξάρτητες Αρχές. Για τον λόγο αυτό, συνάντηση με τους θεσμούς είχαν σήμερα και οι επιτελείς του ΑΣΕΠ, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των όποιων καθυστερήσεων καταγράφηκαν στη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.