Α. Τσίπρας: «Θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου εξ’ αποστάσεως στους Έλληνες του εξωτερικού»

Α. Τσίπρας: «Θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου εξ’ αποστάσεως στους Έλληνες του εξωτερικού»

Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή όσον αφορά την υπόθεση Novartis.

«Κάτω από ισχυρές πιέσεις που δέχεται από τους βαρόνους του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και ψάχνει να βρει ένα πρόσχημα, ώστε να μην ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για κατάτμηση της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών» είπε ο κ. Τσίπρας.

Το πρόσχημα αυτό είναι η πρόταση να δοθεί η δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, τόνισε και παρατήρησε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «κρούει ανοιχτές θύρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε συγκεκριμένα: «Ακουσα τον κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί να υπεκφύγει μπροστά σε μια νέα πρόταση μεταρρυθμιστική για την κατάτμηση των περιφερειών, που είναι αναγκαία για να μην συνεχίσει η βαρονία. Μια πρόταση που η ίδια η ΝΔ είχε θέσει ως προϋπόθεση. Κάτω από τις πιέσεις των βαρόνων υιοθετεί μια άλλη θέση. Το πρόσχημα είναι η ψήφος των εγγεγραμμένων στους καταλόγους που κατοικούν στο εξωτερικό. Του απαντώ ότι κρούει ανοικτές θύρες. Αυτούς τους ανθρώπους που αναγάαστηκαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, η δική του παράταξη τους έδιωξε στο εξωτερικό και εμείς θα τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως. Ποιο θα είναι το πρόσχημα, που θα σκαρφιστεί τώρα που δεσμεύομαι ότι η επόμενη πρωτοβουλία θα είναι η θεσμοθέτηση της ψήφου των εγγεγραμμένων που ζουν στο εξωτερικό;» υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.