O A.Tσίπρας συνδέει το ζήτημα του ελληνικού χρέους με την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία»

O A.Tσίπρας συνδέει το ζήτημα του ελληνικού χρέους με την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία»

Από που και ως που ένα οικονομικό ζήτημα συνδέεται με ένα εθνικό ζήτημα; «Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση, όπως στο Σκοπιανό και στο θέμα του δανείου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κλάους Ρέγκλιν με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Νιώθω σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες. Έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του δανείου και για το όνομα των Σκοπίων. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση σαν τη χθεσινή για το πιο σημαντικό θέμα για τη χώρα.

Έχουμε σημειώσει πολύ πρόοδο, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών που κατέλαβε η Ελλάδα και θα είναι αυτό το οποίο θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για το κλείσιμο της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Όλα αυτά δημιουργούν εντυπώσεις.

Ότι συνδέεται με κάποιο παρασκηνιακό τρόπο το ζήτημα του χρέους με το όνομα των Σκοπίων και επίσης τα συγχαρητήρια του ESM στον πρωθυπουργό παρουσιάζουν τον Μηχανισμό «ως έχοντα συμφέρον» ως προς την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Είναι γνωστό ότι και οι Γερμανοί και όχι μόνο οι Αμερικανοί ήθελαν διακαώς να τελειώνει το θέμα αυτό και μάλιστα με σύνθετη ονομασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βλέπετε η σύνθετη ονομασία καθιστά την χώρα αδύναμη μπροστά σε εκβιασμούς σε περίπτωση που η εξωτερική της πολιτική δεν θα είναι αρεστή είτε σε Αμερικανούς είτε σε Γερμανούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.