ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διάγγελμα Α.Τσίπρα εντός της ημέρας; – Ο πρωθυπουργός θα «εξηγήσει» την απόφαση και την «επιτυχία» του Εurogroup

Διάγγελμα Α.Τσίπρα εντός της ημέρας; – Ο πρωθυπουργός θα «εξηγήσει» την απόφαση και την «επιτυχία» του Εurogroup

Διάγγελμα εντός της ημέρας για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι πήραμε μείωση στο χρέος, ενώ το μόνο που καταφέραμε (βασικά το μόνο που μας έδωσαν ήταν χάρισμα των τόκων του EFSF του δεύτερου Μνημονίου, οι οποίοι έτσι ή αλλιώς δεν θα πληρώνονταν αφού δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε) ετοιμάζει ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες.

Επειδή προφανώς ο ελληνικός λαός δεν κατάλαβε «καλά» την απόφαση του Eurogroup για το χρέος αυτήν θα πρέπει να την εξηγήσει ο πρωθυπουργός στην «σωστή» της διάσταση και να πειστούν οι πολίτες ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη «επιτυχία».

Τώρα βέβαια πως θα παρουσιαστεί ως επιτυχία το ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πλεονάσματα μέχρ το 2060 και ότι έχει ως ώθηση για «ανάπτυξη» 10 χρόνια επιμήκυνσης στα 130 δισ. ευρώ δάνεια του EFSF είναι ένα άλλο ζήτημα.

Προφανώς όλα θα στηριχθούν και στην άγνοια μεγάλης μερίδας των πολιτών για το τι σημαίνουν όλα αυτά.

Α και μην ξεχνάμε, καλό θα ήταν να εξηγήσει στους πολίτες ο πρωθυπουργός ότι οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου έρχονται εντός της διετίας 2019-2020.

Επιχειρείται λοιπόν να στηθεί ένα αφήγημα «νίκης» μόνο που όπως λένε και οι Άγγλοι «the show ends when the fat lady sings». Ο κόσμος θα πρέπει να δει απτά αποτελέσματα, που σημαίνει να σταματήσει το κράτος να βάζει το «χέρι» του μονίμως στην τσέπη του Έλληνα πολίτη. Αυτό δεν προκύπτει από το χθεσινό Eurogroup.

Τα όσα συμφωνήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (σ.σ. από την… Πέμπτη ξεκίνησε η συνεδρίαση) στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο έγιναν δεκτά με απόλυτη ικανοποίηση στην Αθήνα. Έτσι αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει δήλωση προς τον ελληνικό λαό. Μια δήλωση για το τέλος των Μνημονίων και την επόμενη μέρα, έτσι όπως το θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Το θέμα είναι αν ο πρωθυπουργός να φορέσει γραβάτα στο διάγγελμα αυτό, αν τελικά γίνει. Κι αν τελικά φορέσει, ποια θα επιλέξει; Αυτή που του είχε κάνει δώρο ο Ματέο Ρέντσι στην πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιταλία ή εκείνη που έβγαλε και του έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ κατά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών;

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι θα φορέσει γραβάτα όταν «κουρευτεί» το χρέος της Ελλάδας.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης πάντως ήρθε από τον Πάνο Καμμένο. Ο υπουργός Άμυνας φαίνεται πως… ξαγρύπνησε (δεν ήταν ο μόνος) για την απόφαση του Eurogroup. Και μόλις στο Λουξεμβούργο βγήκε ο «λευκός καπνός», tweet-αρε.

«Μία νέα ημέρα ξημερώνει για όλο τον Ελληνικό Λαό, η εποχή των μνημονίων τέλειωσε. Τώρα θα καταλάβουν όλοι γιατί «έπρεπε πάση θυσία» να ρίξουμε την κυβέρνηση για τον Μητσοτάκη της διπλής ονομασίας γιατί πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους Έλληνες», έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.