ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο σοκ από Α.Τσίπρα για Σκόπια: «Έχουν το δικαίωμα να λέγονται “Μακεδόνες” όπως και οι Έλληνες να λέγονται… Έλληνες»

Νέο σοκ από Α.Τσίπρα για Σκόπια: «Έχουν το δικαίωμα να λέγονται “Μακεδόνες” όπως και οι Έλληνες να λέγονται… Έλληνες»

Σε νέες δηλώσεις σοκ προχώρησε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας απο τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, αναφερόμενος στη συμφωνία για την εκχώρηση της Μακεδονίας παραδεχόμενος τελικά ότι οι Σκοπιανοί έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως αυτοί θέλουν!

Μάλιστα ο ίδιος φαίνεται πως έχει βάλει ως στοίχο να αναγορευτεί επίτιμος πολίτης των Σκοπίων, από τους Σκοπιανούς, αφού προπαγανδίζει τη “Βόρεια Μακεδονία” όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

έτσι ο πρωθυπουργός, δήλωσε “αισιόδοξος” ότι μέχρι την άνοιξη του 2020 η ΠΓΔΜ θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία» εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πέραν της συζήτησης για τη μετανάστευση, με την απόφαση που ελήφθη για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ και την Αλβανία το 2019, στην οποία πρωτοστάτησε η Ελλάδα, η ΕΕ ανακτά τον ρόλο της στα Βαλκάνια δίνοντας όραμα στην περιοχή.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ζάεφ, ότι οι «γείτονες» εξασφάλισαν το δικαίωμα να αποκαλούνται Μακεδόνες, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως “έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν, όπως και οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να τους αποκαλούν όπως θέλουν”.

Δηλαδή ο Τσίπρος μας δίνει το… δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Έλληνες και στους Σκοπιανούς να αποκαλούνται “Μακεδόνες”.

Από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε είναι σημαντικό ότι πλέον δεν θα αναφέρονται ως «Μακεδόνες» αλλά ως «Μακεδόνες/Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ δήλωσε σε συνέντευξή του στην DW ότι «λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.