ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» από τη Βουλή – Άνετα η κατάτμηση της Β’ Αθήνας

Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» από τη Βουλή – Άνετα η κατάτμηση της Β’ Αθήνας

Το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών «Κλεισθένης 1» ψηφίστηκε επί της αρχής με 150 ψήφους υπέρ έναντι 123 κατά. Η ΝΔ δεσμεύθηκε να τον καταργήσει όταν γίνει κυβέρνηση.

Η καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ψηφίστηκε από 161 βουλευτές ενώ 11 καταψήφισαν τα δύο σχετικά άρθρα.

Η κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής υπερψηφίστηκαν από 241 βουλευτές έναντι 31 κατά. Αυτό σημαίνει ότι η κατάτμηση των δύο μεγάλων Περιφερειών του Λεκανοπεδίου θα ισχύσει από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.Υπέρ της κατάτμησης ψήφισε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι.

Με οριακή πλειοψηφία 149 βουλευτών έναντι 112 που ψήφισαν κατά, και ένας παρών, ψηφίστηκε η βουλευτική τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις Ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετά άρθρα που τέθηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν με μόνο 150 θετικές ψήφους, ενώ 7 άλλα άρθρα πέρασαν μόλις με 149 θετικές ψήφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.