«H περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει ο Κατρούγκαλος

«H περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει ο Κατρούγκαλος

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά.

«Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο», είπε με νόημα, χωρίς να το τοποθετεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Όπως είπε «από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις», αλλά ξεκαθάρισε ότι, δεν πρόκειται να προβούν «σε καμία ενέργεια σύγκρουσης με κανέναν», εννοώντας του Ευρωπαίους εταίρους.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίθετη γνώμη, σε κάτι που είναι τόσο δίκαιο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε.

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος».

Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε με κάθε τρόπο».

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εμείς θεωρούμε την Ρωσία μια φιλική χώρα, αλλά, για να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται δυο», σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος το θέμα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.