ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Κατρούγκαλος «προειδοποιεί» Κρεμλίνο: «Αν απαντήσετε στις απελάσεις δεν θα αποκατασταθούν οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις»

Γ.Κατρούγκαλος «προειδοποιεί» Κρεμλίνο: «Αν απαντήσετε στις απελάσεις δεν θα αποκατασταθούν οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις»

Παρέμβαση στην υπόθεση των τεταμένων ελληνο-ρωσικών σχέσεων έκανε ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο όποιος πρακτικά αντί να επιχειρήσει να εκτονώσει την κατάσταση μάλλον την δυναμιτίζει.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο ΑΝΥΕΞ ουσιαστικά δήλωσε πως εάν η Ρωσία απαντήσει στις απελάσεις που προχώρησε η Αθήνα τότε οι σχέσεις των δύο χωρών δεν πρόκειται να βελτιωθούν.

«Η στάση μας δεν έχει αλλάξει απέναντι στη Ρωσία» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτηρίζοντας μεμονωμένο περιστατικό την υπόθεση με τους Ρώσους διπλωμάτες και ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να ξεπεραστεί η κρίση μεταξύ των δύο χωρών αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα κρατήσει η άλλη πλευρά.

Δηλαδή ο Γ.Κατρούγκαλος ουσιαστικά είπε πως εάν η Μόσχα προχωρήσει σε απελάσεις τότε οι σχέσεις με την Αθήνα δεν πρόκειται να βελτιωθούν.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι σωστά απάντησε έντονα η κυβέρνηση στις κατηγορίες της ρωσικής πλευράς ότι οι απελάσεις υπαγορεύτηκαν από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών παρεμβαίνει στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις με τρόπο μάλλον «μη δημιουργικό».

Η πρώτη είχε συμβεί το Νοέμβριο του 2017 όταν ματαιώθηκε η σύγκλιση της Μικτής Διυπουργικής Ελλάδας-Ρωσίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Μόσχα, καθώς αφαιρέθηκε η βίζα από τρεις Έλληνες υπουργούς, επειδή τέθηκε από ελληνικής πλευράς θέμα συμμετοχής στην Διυπουργική, τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων από την Κριμαία!

Λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι η μετά το ελληνικό αίτημα η Ρωσία έκλεισε τα σύνορα για αυτούς!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αιτία ήταν, όταν η Αθήνα ζήτησε από την Μόσχα να αντικατασταθούν οι τέσσερις αξιωματούχοι με καταγωγή από την Κριμαία από άλλους Ρώσους, καθώς ΕΕ και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά της Ουκρανίας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.