ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τροπολογία για την αποζημίωση των πυρόπληκτων κατέθεσε ο Σκουρλέτης

Τροπολογία για την αποζημίωση των πυρόπληκτων κατέθεσε ο Σκουρλέτης

Τροπολογία για την απλούστευση και επίσπευση της διαδικασίας αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές, κατέθεσε προς ψήφο σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Με την τροπολογία αυτή:

– δίδεται η δυνατότητα να αποζημιωθούν οι πληγέντες για την οικοσκευή, όχι μόνον για την πρώτη κατοικία – όπως έως σήμερα ίσχυε – αλλά για οποιαδήποτε κατοικία

– προβλέπεται η ίδια αποζημίωση για την οικοσκευή στις κατηγορίες των σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί “κίτρινα” ή “κόκκινα” (δεν θα ισχύει δηλαδή διαφορετικός συντελεστής)

– σε ορισμένες περιπτώσεις δίδεται η δυνατότητα να περιλαμβάνεται στα απαιτούμενα για τις αποζημιώσεις έγγραφα, βεβαίωση από την Πυροσβεστική, ή βεβαίωση από τα συνεργεία των μηχανικών που πραγματοποίησαν τις αυτοψίες

– οι ενισχύσεις για νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα, δεν συμψηφίζονται με οφειλές τους προς την εφορία.

«Δυστυχώς η τροπολογία σχετίζεται με την πρόσφατη εθνική τραγωδία, απέναντι στην οποία, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία στέκεται με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, σοκαρισμένη αλλά και αναζητώντας πραγματικές απαντήσεις και το πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, αλλά και τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν σε αυτόν τον πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπινων απωλειών» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσέθεσε δε πως η κυβέρνηση, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά της Δευτέρας, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, πέρα από τον υπόλοιπο σχεδιασμό πρωτοβουλιών που αναμένεται να εξαγγελθεί και αφορούν τον επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, αλλά και όσα σήμερα με τους συναρμόδιους υπουργούς ανακοινώθηκαν για τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.