Ν.Τόσκας για Πυροσβεστική: «Ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου -Δεν έχει σοβαρή εκπαίδευση»

Ν.Τόσκας για Πυροσβεστική: «Ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου -Δεν έχει σοβαρή εκπαίδευση»

Τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ίδιος και η πυροσβεστική έκαναν άριστα τη δουλειά τους (μη κάνοντας απολύτως τίποτα) και ότι για τους νεκρούς στο Μάτι φταίνε τα αυθαίρετα. Βέβαια το 2017 είχε άλλη άποψη για την Πυροσβεστική.

Ως τον «πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου» χαρακτήριζε το Πυροσβεστικό Σώμα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας, αμφισβητώντας και την επιχειρησιακή επάρκεια των πυροσβεστών.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ), τον Αύγουστο του 2017, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ίσως τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει. Η σχολή υπαξιωματικών άρχισε φέτος στην Πτολεμαΐδα, παρά τις προσπάθειες συνδικαλιστών για να γίνει η σχολή στην Αθήνα».

O υπουργός ανέφερε ακόμη ότι στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «όλοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στον δρόμο. Στηρίζονται από εμάς».

Ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός σε σχέση με το 2009 έχει μειωθεί δραματικά, ωστόσο υποστήριξε ότι την περίοδο που υπήρχαν χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν με ορθό τρόπο. «Τότε που είχαμε πολλά λεφτά, πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες τον χρόνο. Μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσώτης είπε πως «δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα Σώμα που ρίχνεται στη μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.