Τέλος και ο Γ.Καπάκης από την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας – Κατά τ’άλλα όλα είχαν γίνει… άψογα

Τέλος και ο Γ.Καπάκης από την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας – Κατά τ’άλλα όλα είχαν γίνει… άψογα

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Καπάκης στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Κατά τ’άλλα όλα είχαν γίνει άψογα και είχαν ενοχληθεί στην κυβέρνηση από την κριτική που τόλμησαν δημοσιογράφοι και ελληνική κοινωνία να της κάνουν.

Μετά από 91 νεκρούς και πολύ light… ήταν.

Σημειώνεται ότι στην καρατόμηση των αρχηγών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Κ.Τσουβάλα και Σ.Τερζούδη, αντίστοιχα, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής το ΚΥΣΕΑ.

Οι δύο αρχηγοί στην συνέντευξη – Τύπου παρωδία, παρουσία του παραιτηθέντος υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του κυβερνητικού εκπροσώπου δημήτρη Τζανακόπουλου είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν διαπιστώσει λάθη στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και ότι θα έκαναν ξανά ό,τι έκαναν το βράδυ της Μαύρης Δευτέρας της 23ης Ιουλίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την καρατόμηση των δύο αρχηγών ξεκίνησε ουσιαστικά την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή με 11 μέρες καθυστέρηση την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι οι αλλαγές είναι προσωρινές μέχρι να πραγματοποιηθούν κρίσεις αξιωματικών κάτι που αναμένεται εντός των επομένων 10 ημερών.Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με την Πολιτική Προστασία, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει και στην αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.Ειδικότερα, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ έχει ως εξής:

«Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».

Προχθές είχε παραιτηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας.

Έτσι μέσα σε δύο ημέρες όλοι οι βασικοί υπεύθυνη της αντιμετώπισης των πυρκαγιών που κόστισαν τις ζωές τόσων ανθρώπων καρατομήθηκαν.

Η κυβέρνηση λοιπόν μετά από 11 ημέρες αναγνώρισε ότι τίποτα δεν έγινε όπως θα έπρεπε να γίνει.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Καπάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.