ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκέψεις για δημοψήφισμα μέσα στο ΄19 για το Σκοπιανό από το Μέγαρο Μαξίμου

Σκέψεις για δημοψήφισμα μέσα στο ΄19 για το Σκοπιανό από το Μέγαρο Μαξίμου

Σκέψεις για δημοψήφισμα για το Σκοπιανό γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου όπως αναφέρουν πληροφορίες. Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο εντούτοις το πολιτικό σκηνικό το οποίο έχει γίνει αφόρητο για την κυβέρνηση μαζί με τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της ενδέχεται να αλλάξουν την αρχική αυτή τοποθέτηση.

«Δεν θα κάνω δημοψήφισμα και δεν φοβάμαι τα συλλαλητήρια», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μετά τη συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ωστόσο, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός θα αλλάξει μια απόφασή του και νέες σκέψεις γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επικαιρότητα είναι ιδιαίτερα τοξική για την κυβέρνηση, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ενώ δεν έγιναν ορατά τα οφέλη της εξόδου από τα μνημόνια και το δημοψήφισμα ίσως χρησιμεύσει για την κυβέρνηση ως βαλβίδα εκτόνωσης της ασφυκτικής πολίτικης και δημοκοπικής πραγματικότητας που αντιμετωπίζει.

Για να ανακόψει αυτή την πορεία ή τουλάχιστον να περιορίσει τις ζημίες για το κυβερνών κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνει τελικώς δημοψήφισμα για το Σκοπιανό.

Το αν το αποτέλεσμα πάντως του δημοψηφίσματος εάν θα είναι ή όχι δεσμευτικό είναι ένα κρίσιμο θέμα που μένει να απαντηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να διχάσει τη ΝΔ (η επίσημη θέση είναι κατά της συμφωνίας), να επωφεληθεί από την στήριξη του Σταύρου Θεοδωράκη σε αυτό το θέμα και να διχάσει ένα φιλελεύθερο ακροατήριο που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά διαφωνεί με τη θέση του στο Σκοπιανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.