ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προεδρικό Διάταγμα για τους Μουφτήδες: Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 7 Σεπτεμβρίου

Προεδρικό Διάταγμα για τους Μουφτήδες: Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 7 Σεπτεμβρίου

Το Προεδρικό Διάταγμα που τίθεται σε διαβούλευση έως τις 7 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με τον καθορισμό των αναγκαίων δικονομικών κανόνων για τη συζήτηση των υποθέσεων δικαιοδοσίας του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του και την ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης, σύστασης και διαδικασίας πλήρωσης θέσεων προσωπικού (μονίμων, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μετακλητών υπαλλήλων) και λειτουργίας της Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος έχει τον τίτλο «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες».

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει οτι «Μετά από πολύμηνη επεξεργασία από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο ΠΔ «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες».

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στο μήνυμά του αναφέρει:«Τίθεται από σήμερα 28/08/2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της από 24.12.1990 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών» (Α’ 182) που κυρώθηκε με το άρθρο μόνο του Ν. 1920/1991 (Α’ 11), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 1 του Ν. 4511/2018 (Α’ 2)».

Το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με:

α) το καθορισμό των αναγκαίων δικονομικών κανόνων για τη συζήτηση των υποθέσεων δικαιοδοσίας του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του και

β) την ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης, σύστασης και διαδικασίας πλήρωσης θέσεων προσωπικού (μονίμων, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μετακλητών υπαλλήλων) και λειτουργίας της Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες.

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας καλεί να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 7η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.