ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Γιατζόγλου: «Δεν μετανιώνω για όσα είπα υπέρ του Λαϊκού Συνδέσμου»

Σ.Γιατζόγλου: «Δεν μετανιώνω για όσα είπα υπέρ του Λαϊκού Συνδέσμου»

Ο Στιβ Γιατζόγλου πριν λίγους μήνες είχε προκαλέσει με δηλώσεις του υπέρ του Λαικού Συνδέσμουκαι των μελών της.

Ο ομογενής προπονητής μπάσκετ σε νέα του συνέντευξη υποστήριξε ότι δεν μετανιώνει για όσα είπε υπέρ του Λαικού Συνδέσμου, για την οποία τόνισε ότι υπάρχει προπαγάνδα εναντίον της.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι μετά τα όσα είπε δεν χτυπά τόσο πολύ το τηλέφωνο του… 

Μέρος της συνέντευξης του στο Sport24:

-Προσπαθώ να καταλάβω κάτι επειδή έχω διαβάσει πολλές συνεντεύξεις σας και έχετε μιλήσει για πολλά θέματα πολύ ανοιχτά. Εσείς ήσασταν πάντα τόσο ανοιχτός δεν λέγατε “ρε Στιβ ας μείνω λίγο πιο μαζεμένος “; Τώρα ο κόσμος είναι λίγο περίεργος. Τα κρίνει όλα. Δεν είπες ποτέ ας λέω λιγότερα ας κάνω λιγότερα γιατί ο κόσμος κρίνει διαφορετικά. Μπήκες ποτέ στη διαδικασία να κάνεις λογοκρισία του εαυτού σου;

«Φοβάσαι μόνο όταν ξέρεις ότι θα χάσεις κάτι. Έχω πολλούς φίλους στην τηλεόραση και παλιά με παρακαλούσαν να βγω στην τηλεόραση γιατί τους κάνω νούμερα. Ξαφνικά από την στιγμή που έκανα αυτή την εμφάνιση και τη δήλωση για την «Χρυσή Αυγή» σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο. Δεν με πειράζει όμως. Αν κάποιος με προκαλέσει, δεν θα κάνω πίσω. Δεν έκανα πίσω όταν ήμουν 12 χρονών δεν θα κάνω πίσω ούτε τώρα, που είμαι 67. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω ωριμάσει. Είναι πολύ απλό. Το να φοβάσαι κάποιον ή κάτι είναι ένα μέρος της ευφυΐας που διαθέτει κάποιος. Ποτέ δεν θα αφήσω το φόβο να με σταματήσει να εκφράσω αυτό που είμαι εγώ. Όταν περπατάω στο δρόμο και με χαιρετάει ο κόσμος σημαίνει ότι με χαιρετάει γι’ αυτό που είμαι. Είμαι αυθεντικός. Πρόσφατα είδα στην τηλεόραση ένα γκάλοπ που ζήταγαν από τον κόσμο να πει τι θέλουν από τους πολιτικούς και το πρώτο πράγμα που έλεγαν ήταν να τους λένε την αλήθεια. Η αλήθεια έχει το τίμημα της. Εμένα με φώναξαν να πάω στο Κερατσίνι για την ομάδα του Φάρου, το έμαθε λοιπόν ο δήμαρχος του Κερατσινίου και είπε ότι δεν επιτρέπεται να φέρει η ομάδα “αυτόν τον Χρυσαυγίτη”.

-Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ με την Χρυσή Αυγή, είναι δικό σου θέμα.

«Μα η Χρυσή Αυγή είναι ένα από τα κόμματα της Ελλάδας. Είναι εντελώς ακίνδυνο».

-Σου στοίχισε τελικά όλο αυτό; Προσωπικά μέσα σου πιστεύεις ότι έκανες λάθος;

«Όχι βέβαια. Με τίποτα δεν έκανα λάθος. Έχω 5.000 φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με διέγραψαν 300 άτομα και άλλα 1.500 μου έστειλαν πρόσκληση φιλίας. Όταν έχεις άποψη δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους».

-Δεν κρίνω την επιλογή. Ο καθένας κάνει την επιλογή του. Το λέω επειδή είπες ότι τώρα δεν χτυπάει το τηλέφωνο σου.

«Μα μπορεί να υπάρχει οδηγία, εντολή από τους ανώτερους στα κανάλια να μη με καλούν».

-Εσένα σου αρέσει κόουτς να σε λένε Χρυσαυγίτη;

«Εμένα μου αρέσει να με λένε πατριώτη. Να με λένε Έλληνα. Τι σημαίνει Χρυσαυγίτης; Εσένα θα σου άρεσε να σε λένε κάπως επειδή ψήφισες τον Τραμπ; Ποια είναι η διαφορά δηλαδή; Δεν με πειράζει».

– Πριν έρθουμε να κάνουμε τη συνέντευξη όλοι μας ρώτησαν αν θα σε ρωτήσουμε για την Χρυσή Αυγή. Εμένα αυτό με ενοχλεί. Ξέρεις γιατί; Γιατί προγραμματίζουμε εδώ και 4 μήνες με τον Πάνο να κάνουμε μια ωραία συνέντευξη μαζί σου και σε όσους είπα ότι θα κάνω συνέντευξη με τον Στιβ μου είπαν «ρωτήστε τον για την Χρυσή Αυγή».

«Είμαι στην Ελλάδα από το 1970. Έχω ζήσει καταστάσεις εδώ που οι περισσότεροι άνθρωποι που περπατάνε στους δρόμους δεν τις έχουν ζήσει. Ακόμα και αυτοί που κυβερνούν. Το 1970 τι ήταν ο Πρωθυπουργός; Αγέννητος. Έχω πιο σαφή αντίληψη των πραγμάτων από αυτόν. Αν θελήσω εγώ να κάνω μια ανασκόπηση τα τελευταία 45 χρόνια για τους ανθρώπους που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα, δεν θα πω ποιος έκανε το περισσότερο καλό, αλλά το περισσότερο κακό στη χώρα. Αναρωτιέμαι αυτή την στιγμή η Χρυσή Αυγή έχει καμιά συμμετοχή σε όλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα; Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα όσα λέει η Χρυσή Αυγή ούτε και με το παρελθόν τους. Το έχω ξεκαθαρίσει αυτό. Το έχω πει και στον ίδιο το Μιχαλολιάκο. Δεν συμφωνώ με όσα έχει κάνει στο παρελθόν σε θέματα βίας».

-Φάσκεις και αντιφάσκεις τώρα Στιβ. Μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

«Άλλο να σε κατηγορεί κάποιος και άλλο να καταδικαστείς. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος κατηγορείται πρέπει να είναι και καταδικασμένος. Εσύ τον έχεις ήδη καταδικάσει».

-Στιβ, είμαι δημοσιογράφος και όχι εισαγγελέας. Εγώ λέω ότι κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Πιστεύεις ότι είναι αθώος;

«Ναι. Εσύ πιστεύεις ότι πήγε να σκοτώσει τον Φύσσα; Ότι πήγαν κάποιοι άνθρωποι να σκοτώσουν τον Φύσσα; Παρεξηγήθηκε όμως αυτό που είπα εγώ “ως κακή στιγμή”; Γιατί όντως ήταν μια κακή στιγμή που τσακώθηκε με έναν εγκληματία που τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε. Πρέπει να τιμωρηθεί αυτός που τον σκότωσε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο το έγκλημα. Τα δύο παιδιά όμως που άνηκαν στην Χρυσή Αυγή και τα σκότωσαν ήταν οργανωμένο έγκλημα.

-Το κατηγορητήριο πάντως αυτό λέει. Ότι ήταν μια οργανωμένη κίνηση.

«Δεν είναι φως φανάρι ότι αυτό ήταν μια σκευωρία του Σαμαρά;»

-Εγώ σου λέω τι λέει το κατηγορητήριο.

«Το να κατηγορηθεί κάποιος δεν σημαίνει τίποτα. Το να καταδικαστεί σημαίνει».

-Στιβ μέλη της Χ.Α. έχουν πάει και έχουν σπάσει στο ξύλο μετανάστες. Τα έχεις δει;

«Δεν συμφωνώ σ’ αυτό. Για όσες απόψεις έχουν όμως για το μέλλον της Ελλάδας συμφωνώ. Κάποιοι μας στέλνουν φωτογραφίες με τον Χίτλερ.

-Επειδή το αναφέρεις και μόνος σου. Όταν κάποιος σου στέλνει φωτογραφίες με τον Χίτλερ, εσένα που η μάνα σου είναι Εβραία θα έπρεπε να σου τινάζει το μυαλό στον αέρα.

«Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Για μένα δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει το πως είναι αυτή την στιγμή η κατάσταση στην Ελλάδα. Με θυμώνει να βλέπω την επιτροπή για τα σκάνδαλα και τα λεφτά που έχουν κλέψει όλοι αυτοί και να μη ανοίγει ρουθούνι. Για μένα ακόμα μια φορά θέλουν να θολώσουν τα νερά. Στις επόμενες εκλογές η Χ.Α μπορεί να έχει το 10% των ψήφων του ελληνικού λαού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ψηφίσουν είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης;»

-Μερικοί κατηγορούνται γι’ αυτό. Δεν μπορείς να το βγάλεις έξω από το μυαλό σου.

«Αν καταδικαστούν θα πάψω να έχω οποιαδήποτε σχέση μαζί τους. Και για να μη νομίζεις, δεν πολιτεύομαι μαζί τους, απλά μου αρέσουν αυτά που κάνουν».

-Σου είπαν να πολιτευτείς;

«Όχι βέβαια».

-Το να πηγαίνουν Χρυσαυγίτες στα σχολεία πιστεύεις ότι είναι καλό για το εκπαιδευτικό σύστημα;

«Πιστεύω ότι ο Λαγός κακώς πήγε. Ξέρεις όμως γιατί πήγε; Γιατί τον πήραν οι γονείς τηλέφωνο. Ήταν ψηφοφόροι της Χ.Α; Πήραν και τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πήγαν οι βουλευτές του».

-Εγώ μεγάλωσα με Γιατζόγλου και αυτό το πράγμα με… (μας διακόπτει)

«Ξέρω ότι η κίνηση αυτή χτύπησε λίγο άτσαλα. Και σε ουδέτερους χτύπησε. Έτσι ήταν όταν υποστήριξα και τον Τραμπ. Έλεγα από τις 3 Οκτωβρίου ότι ο Τραμπ θα κερδίσει τις εκλογές της Αμερικής. Να σε ρωτήσω, αν είχα πάει στο ΚΚΕ θα ήταν καλύτερα;

– Γιατί χτύπησε τόσο πολύ άσχημα αυτό το πράγμα;

«Υπάρχει μια τεράστια προπαγάνδα εναντίον όλων αυτών των μελών της Χ.Α.

-Ήσουν πρότυπο για τα παιδιά. Ήσουν ο Στιβ Γιατζόγλου, είχες παίξει στον Ολυμπιακό. Είχες πάει μέσα στην Τουρκία με την Εθνική ομάδα και ξέρουμε την ιστορία. Γι’ αυτό χτύπησε άσχημα.

«Δεν μπορώ να είμαι αρεστός σε όλους. Αυτά είναι τα πιστεύω μου. Δεν άλλαξε ο Στιβ. Δεν έχω αλλάξει» (δακρύζει).

Για τον Αντετοκούμπο τι λες;

«Μιλάς για ένα φαινόμενο».

-Γιατί δεν το λες στο Μιχαλολιάκο αυτό;

«Του το είπα και αρνήθηκε ότι έχει πει κακή κουβέντα. Μου είπε ότι δεν είπε κάτι για το παιδί. Εγώ του το ξεκαθάρισα. Του είπα ότι δεν μου άρεσε αυτή η δήλωση που έκανε».

-Στιβ, είναι σε video η δήλωση του…

«Το ξέρω. Μου είπε ότι δεν το εννοούσε έτσι. Εγώ δεν συμμετέχω ούτε σε μίση, ούτε σε αυτά τα πράγματα».

-ΟΚ, είναι σεβαστό αυτό που λες…

«Είναι λάθος που με παίρνει και μένα η μπάλα. Μα εγώ όμως δεν μπορώ να πάω με τον Μητσοτάκη. Συγγνώμη. Δεν μπορώ να πάω με κάποιον που μαζί με άλλους έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Δεν μου πάει».

-Είπες πολύ χαρακτηριστικά ότι σου έριξαν λάσπη πάνω σου. Εμείς σκεφτήκαμε αρκετά πριν σου κάνουμε αυτή την συνέντευξη γιατί μπορεί να κατηγορηθούμε για διάφορους λόγους.

«Εδώ ο Πέτρος Κωστόπουλος έχασε την εκπομπή του».

-Γι’ αυτό την έχασε; Πώς είσαι τόσο σίγουρος;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Κωστόπουλος έχασε την εκπομπή του μετά από εκείνη την φορά που με είχε καλεσμένο. Ήταν τυχαίο ή συνέβη λόγω τηλεθέασης;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.