ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Ξεκίνησαν οι επώνυμες μαρτυρίες στην δίκη του Λαϊκού Συνδέσμου

Ξεκίνησαν οι επώνυμες μαρτυρίες στην δίκη του Λαϊκού Συνδέσμου

Με την κατάθεσή του ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος άνοιξε τον κύκλο των επώνυμων μαρτύρων στη δίκη για την υπόθεση του Λαϊκού Συνδέσμου.

Ο κ. Αλιβιζάτος κλήθηκε στη δίκη, καθώς υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης σε εκδήλωση το 2010, στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, υπέρ του νομοσχεδίου που αφορούσε στην απόκτηση της ιθαγένειας από παιδιά νόμιμων μεταναστών.

Στην κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο καθηγητής αναφέρθηκε στην Οργάνωση και μίλησε για «μόνιμη δομή» και «επανάληψη μοντέλου Χίτλερ».Για τον κ. Αλιβιζάτο πρωταγωνιστικό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων παίζουν οι Νίκος Μιχαλολιάκος , Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς , Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός.

Αναφερόμενος δε στη δομή του Λαϊκού Συνδέσμου εκτίμησε πως κινείται με το σχήμα των ομόκεντρων κύκλων λέγοντας χαρακτηριστικά «στον πρώτο κύκλο υπάρχει η ηγεσία, στον δεύτερο αυτοί που συμμετέχουν ενεργά, ο Ρουπακιάς, τα τάγματα εφόδου, και στον τρίτο κύκλο είναι οι οπαδοί, αυτοί που επιλέγουν στην κάλπη Χρυσή Αυγή».

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε χτύπημα της Οργάνωσης τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Η δολοφονία ήταν χτύπημα της οργάνωσης και όχι του αυτουργού. Είναι αδιάφορο ποιος είναι ο εκτελεστής. Έπρεπε να επιδειχθεί η ισχύς του κόμματος, της οργάνωσης» τόνισε και πρόσθεσε «η βία είναι αυτή που συνιστά την κόκκινη γραμμή, όχι σε απώτερο χρόνο, αλλά σε χρόνο άμεσο».

«Θεωρώ γελοίο το να πάει κάποιος φυλακή επειδή είναι οπαδός της βασιλευόμενης δημοκρατίας. Ανοχή πρέπει να υπάρχει και ως προς τις απόψεις για τη δικτατορία του προλεταριάτου (…) Το έρεβος του ναζισμού από την μια μεριά η αναρχία του κομμουνισμού από την άλλη. Δεν πιστεύω στη θεωρία των δύο άκρων αλλά αν δεν κριθούν παράνομες και οι μεν και οι δε πράξεις, δεν θα επιβιώσει η Δημοκρατία» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλιβιζάτος.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθηγητής προκάλεσε την αντίδραση συνηγόρων της υπεράσπισης όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ανέφερε πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος δεν είναι χριστιανική και ότι η σχέση της με τον χριστιανισμό είναι «εξωτερική και όχι βαθύτερη». Συνέστησε μάλιστα στα μέλη της Χρυσής Αυγής να αντιληφθούν ότι ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία αγάπης και «δεν ταιριάζει πολύ με πράξεις βίας».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.