Η Χρυσή Αυγή υπενθυμίζει το επεισόδιο Β.Κεδίκογλου-Σ.Κόρακα στη Βουλή

Η Χρυσή Αυγή υπενθυμίζει το επεισόδιο Β.Κεδίκογλου-Σ.Κόρακα στη Βουλή

Ως «πρωτόγνωρο» χαρακτηρίζουν τα περισσότερα ΜΜΕ το επεισόδιο που συνέβη στη βουλή μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Δένδια.

Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν τόσο «πρωτόγνωρο». Το 1993 ένα αντίστοιχο, αν όχι βαρύτερο επεισόδιο είχε συμβεί ανάμεσα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου και του συναδέλφου του από το ΚΚΕ Στρατή Κόρακα.

Σε εκείνη την περίπτωση είχε διακοπεί η συνεδρίαση για 30 λεπτά και ο τότε πρόεδρος της Βουλής Λευτέρης Βερυβάκης είχε χαρακτηρίσει ως προσωπικό επεισόδιο.

Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής:

«Αρχικά, να επισημάνουμε πως καμία χειροδικία δεν υπήρξε παρά μόνο η άνευ προηγουμένου πρόκληση του Δένδια.

Αναφορικά με τα “πρωτοφανή γεγονότα” θα θυμίσουμε μια μεταμεσονύχτια συνεδρίαση της Βουλής το 1993, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου μίλησε υπέρ νομοθετικής ρύθμισης για την επαναφορά στο στρατό ορισμένων απόστρατων αξιωματικών. Λέγεται μάλιστα ότι προηγουμένως έπινε ουϊσκάκια στο καφενείο της Βουλής και είχε φουντώσει:

– «Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις», τον ρωτά αστειευόμενος ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας.

– «Τι είπες ρε;»…

Ο Βασίλης Κεδίκογλου εγκατέλειψε το βήμα και όρμησε πάνω στον βουλευτή του ΚΚΕ, δίνοντάς του ηχηρά χαστούκια. Ήταν η πρώτη χειροδικία στην αίθουσα της Βουλής από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Αυτά για να μην ξεχνούν μερικοί πότε υπήρξαν χειροδικίες στην Βουλή που μάλιστα δεν τιμωρήθηκαν πότε!

Είχαν γίνει και αστείο της εποχής από τον Λ. Λαζόπουλο με την γνωστή φράση: “παίζουμε Κεδίκογλου;”

Σημειώνουμε ότι αποτέλεσμα του τότε επεισοδίου ήταν η διακοπή της συνεδρίασης για 30 λεπτά!

Ακολουθεί δημοσίευμα του Τύπου (Τα Νέα 25/11/1993) στο οποίο διαβάζουμε: “Προσωπικό. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Λ. Βερυβάκης διέκοψε την συνεδρίαση για μισή ώρα χαρακτηρίζοντας «ως μη πολιτικό αλλά προσωπικό το επεισόδιο»”.

Το παραπάνω ρεπορτάζ αποδεικνύει την παράνομη απόφαση του Μνημονιακού τόξου για αποκλεισμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.