Αρχίζει πάλι η δίκη του Λαϊκού Συνδέσμου

Αρχίζει πάλι η δίκη του Λαϊκού Συνδέσμου

Ξεκινά ξανά η δίκη του Λαϊκού Συνδέσμου. Αναμένεται η εξέταση του υψηλόβαθμου στελέχους Ηλία Σταύρου..

Αρχίζουν πάλι από σήμερα οι συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται οι βουλευτές, στελέχη και μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα η δίκη της ηγεσίας και των μελών της οργάνωσης, που διεξάγεται με άδεια εδώλια καθώς σχεδόν κανένας από τους κατηγορούμενους δεν προσέρχεται στο δικαστήριο, επανεκκινεί με κάποιες από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις στο Εφετείο και τις περισσότερες στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015 έχει συνεδριάσει 175 φορές και ήδη έχουν εξεταστεί οι περισσότεροι από τους 131 μάρτυρες κατηγορίας που έχουν κληθεί αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται η εξέτασή τους από το δικαστήριο είναι και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος Ηλίας Σταύρου, καθώς και πέντε πρώην μέλη της που έδωσαν στην ανάκριση πολλά στοιχεία για τη δομή και τους ρόλους συγκεκριμένων προσώπων μέσα στην οργάνωση.

Οι πέντε μάρτυρες έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας και έτσι δεν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο, αλλά θα καταθέσουν μέσω τηλεδιάσκεψης από αίθουσα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις προσεχείς συνεδριάσεις, επίσης, αναμένεται να κληθεί και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος στη φάση της δικαστικής έρευνας που διενεργήθηκε για τον Λαικό Σύνσδεσμο έδωσε πλήθος στοιχείων για τη φύση, τη συγκρότηση και τη δράση της οργάνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.