ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΟΕΣΥ για τις συλλήψεις δημοσιογράφων: «Στημένα και μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο»

ΠΟΕΣΥ για τις συλλήψεις δημοσιογράφων: «Στημένα και μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο»

Την οργή και την αγανάκτησή της για τη σύλληψη της δημοσιογράφου και του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ τονίζοντας ότι τα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου έγιναν στημένα και μεθοδευμένα.

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις πρακτικές φίμωσης και τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου και εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Πριν «στεγνώσει το μελάνι» στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με την οποία  Ομοσπονδία καυτηρίαζε για μια ακόμη φορά τη στάση του «εθισμένου στις συκοφαντίες και ύβρεις  απομακρυνθέντος δήμαρχου Βόλου Αχ. Μπέου» και «τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, με στόχο τη φίμωσή τους», ο έκπτωτος δήμαρχος ξαναχτύπησε.

Στημένα και μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου κατά την αναμονή της δίκης  Μπέου, ύστερα από μήνυση της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου, είχαν αποτέλεσμα τη σύλληψη της μηνύτριας και του Δημήτρη Χορταριά, προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας.

Και όπως επισημαίνει η Ένωση – μέλος της Ομοσπονδίας, το χθεσινοβραδινό  επεισόδιο αποτελεί ένα  ακόμη κρούσμα «εκφοβισμού και προσπάθεια φίμωσης της τοπικής δημοσιογραφίας, με πρωταγωνιστές του δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας». Ταυτόχρονα  υπογραμμίζεται ότι «η βολιώτικη δημοσιογραφία δεν κάμφθηκε σε πραγματικά δύσκολους καιρούς και δεν θα καμφθεί ούτε τώρα. Ας το πάρουν απόφαση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει με οργή και αγανάκτηση τις πρακτικές φίμωσης και τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους, τονίζει ότι η προάσπιση της ελευθερίας των ΜΜΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και υπενθυμίζει την υποχρέωση της Πολιτείας να προασπίζει την απρόσκοπτη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.