ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στον Άρειο Πάγο το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» για το ν/σ αλλαγής φύλου που προκάλεσε μηνύσεις (φωτό) (upd)

Στον Άρειο Πάγο το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» για το ν/σ αλλαγής φύλου που προκάλεσε μηνύσεις (φωτό) (upd)

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» προχώρησε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης με την διάπραξη των αδικημάτων της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ειδικότερα, η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο στο οποίο αναφέρει: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους» «ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ»

«ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ».

Στην μήνυσή του την οποία κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, ο κ. Τάτσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο “ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ”, στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».

Στον Άρειο Πάγο απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας κάνοντας αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο και ζητώντας από το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της χώρας να πράξει τα δέοντα.

Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

Ο αντιρατσιστικός νόμος του 2014 «περιγράφει» αυτολεξεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, αφού περιγράφει τις περιπτώσεις υποκίνησης σε βια κατά ομάδας προσώπων που προσδιοριζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή και την ταυτότητα φύλου. (ΝΟΜΟΣ 4285/ΦΕΚ Α 191/10.09.2014)

Προσβολή προσωπικότητας

Σύμφωνα με το άρθρο 57 ΑΚ: «Όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται».

Σύμφωνα με τα άρθρα 57 – 60 του Αστικού Κώδικα, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον, να ζητήσει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη αλλά και χρηματική ικανοποίηση για την προκληθείσα σε αυτόν ηθική βλάβη.

Εξύβριση και δυσφήμιση δια του Τύπου

Κατά το άρθρο 362 ΠΚ, το έγκλημα της δυσφήμισης έχει ως εξής: «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης».

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.