48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Από τις 6 το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε την τρίτη κατά σειρά απεργία, αυτή τη φορά 48ωρη, για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται καθώς το μέλλον του ταμείου υγείας και επικουρήσης των εργαζόμενων στα ΜΜΕ θα τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα η υπουργός εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το κλίμα πάντως που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ενστάσεων των δανειστών δεν εμπνέει μεγάλη αισιοδοξία.

Όπως τονίζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή του : «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν ζητούμε προνόμια, αλλά ισονομία. Δεν αγωνιζόμαστε για ειδική μεταχείριση, αλλά για δίκαιη αντιμετώπιση. Θέλουμε περίθαλψη, επικούρηση και φαρμακευτική κάλυψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύσσωμοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης βροντοφωνάζουμε ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, στη νομοθετική ρύθμιση βιώσιμης λύσης για τη στήριξη, τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.