ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένα βιβλίο-τομή για την σκοπιανή επιβουλή κατά της Μακεδονίας αύριο με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ένα βιβλίο-τομή για την σκοπιανή επιβουλή κατά της Μακεδονίας αύριο με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ενα βιβλίο-τομή στο Μακεδονικό Ζήτημα κυκλοφορεί αύριο με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ από τις εκδόσεις του PRONEWS.

Το λεγόμενο Μακεδονικό Ζήτημα, που ήταν παράγωγο του Ανατολικού Ζητήματος, γεννήθηκε με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (1878), με την οποία η Ρωσία επέβαλε τότε τη «Μεγάλη Βουλγαρία».

Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, η αναβίωση του Μακεδονικού Ζητήματος εκπορεύτηκε κυρίως από τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο και λιγότερο από τη Βουλγαρία.

Οι δύο αυτές χώρες, μαζί με την Αλβανία, ενεπλάκησαν ανοιχτά στον ελληνικό εμφύλιο, υποστηρίζοντας τον κομμουνιστικό ΔΣΕ, ο οποίος ευαγγελιζόταν τη δημιουργία ανεξάρτητου «μακεδονικού» κράτους.

Η ήττα του από τον Ελληνικό Στρατό αποσόβησε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά η επιβουλή από τους Βόρειους «γείτονες» και ιδίως από τη Γιουγκοσλαβία, δεν έπαψε ποτέ.

Μετά δε από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Γιουγκοσλαβία, το ανεξάρτητο πλέον κρατίδιο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» άρχισε να διεκδικεί τη «μακεδονική κληρονομιά», ακόμα και ως “πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας” (FYROM).

Σήμερα, το λεγόμενο Μακεδονικό Πρόβλημα βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ελληνική πολιτική ηγεσία βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων επιλογών, που αφορούν το μέλλον της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.