Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανοίγματος των φακέλων

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανοίγματος των φακέλων

(Ανανέωση 14:41) Η αποσφράγιση των φακέλων των έξι υποψηφίων, για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Με χρονική σειρά, εξετάστηκαν από τις επτά ομάδες που είχαν δημιουργηθεί (παρόντες ήταν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Αρχής καθώς και ένα μέλος του ΕΣΡ, παρουσία των νομικών εκπροσώπων των επιχειρηματιών) οι φάκελοι των Γιάννη Αλαφούζου (Σκάι), Γιάννη Βαρδινογιάννη (Star), Δημήτρη Κοντομηνά (Alpha), Θοδωρή Κυριακού (Ant1), Ιβάν Σαββίδη (Epsilon) και Φίλιππου Βρυώνη (Ελληνική Τηλεοπτική).

Όλα διεξήχθησαν ομαλά, χωρίς ευτράπελα, κι έτσι οι προαναφερθέντες επιχειρηματίες φέρουν, πλέον, τον τίτλο των προσωρινών υπερθεματιστών. Από αύριο, ξεκινά το δεκαήμερο των ενστάσεων και αμέσως αναμένεται να αρχίσει το επόμενο στάδιο, εκείνο του εξονυχιστικού ελέγχου, ο οποίος θα διαρκέσει από 1,5 ως 3 μήνες.

Πέρασε ο Βρυώνης

Αν και οι πληροφορίες που ήθελαν τον Φίλιππο Βρυώνη να συναντά προβλήματα με τις εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες πρωταγωνιστούσαν ως σενάριο, τελικά κατάφερε κι αυτός να περάσει στην επόμενη φάση.

Δεν απαντά για Mega

Την ίδια στιγμή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των μεγαλομετόχων του Μega, Βαγγέλη Μαρινάκη και οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η ανεξάρτητη αρχή δεν έχει αποκριθεί στα ερωτήματα των προαναφερθέντων σχετικά με το αν προτίθεται να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι στις 27 Φεβρουαρίου (αυτό προβλέπει ο νόμος του Νίκου Παππά για τους σταθμούς που δεν θα κερδίσουν τηλεοπτική άδεια) και αν πρόκειται να αναγνωρίσει ως διάδοχο σχήμα του Mega, εταιρεία που θα κερδίσει την άδεια και θα απορροφήσει στη συνέχεια την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ιδιοκτήτρια σήμερα του Mega).

Όπως ανέφερε, άλλωστε, η ανεξάρτητη αρχή σε ανακοίνωσή της: «Στους σκοπούς του ΕΣΡ, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί».


Τρίτη μέρα σήμερα αποσφράγισης των φακέλων των αιτούντων για μια τηλεοπτική άδεια, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπου θα ανοιχτούν οι δύο τελευταίοι φάκελοι του E TV και της Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε. Χθες, ανοίχτηκαν οι φάκελοι του ALPHA και του ΑΝΤ1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία παρόντες είναι ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Αρχής καθώς και ένα μέλος του ΕΣΡ, παρουσία των νομικών εκπροσώπων των επιχειρηματιών. Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε ενημέρωση, ωστόσο ο πλήρης έλεγχος των στοιχείων και των απαιτούμενων θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.