FAZ: «Χειραγώγησε ο Αλ. Τσίπρας την Δικαιοσύνη για την Novartis;»

FAZ: «Χειραγώγησε ο Αλ. Τσίπρας την Δικαιοσύνη για την Novartis;»

Οι συνεχιζόμενες δικαστικές έρευνες στην υπόθεση Novartis απασχολούν εκτενές δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

H γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Χειραγώγησε ο Τσίπρας τη δικαισύνη;» σημείωνει ότι υποψίες για φερόμενες καταβολές προμηθειών από την Ελβετία προκαλούν αναβρασμό του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα.

Η FAZ επισημαίνει: «Πολιτικός κόσμος και Τράπεζα της Ελλάδος συγκλονίζονται από τις δικαστικές έρευνες για διαφθορά, οι οποίες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα αποκαλύψουν την βαθιά παράνομη εμπλοκή της αντιπολίτευσης. Για την αντιπολίτευση ωστόσο οι έρευνες είναι το αποτέλεσμα κατάχρησης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει ένα προεκλογικό αγώνα λάσπης σε βάρος των καθιερωμένων κομμάτων.

Συγκεκριμένες αποδείξεις για τις κατηγορίες διαφθοράς δεν υπάρχουν

Οι υποψίες για διαφθορά βαραίνουν, σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σειρά πρώην υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η δικαστική έρευνα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι διεξάγεται και σε βάρος του νυν ευρωπαίου επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένες αποδείξεις για τις κατηγορίες διαφθοράς δεν υπάρχουν, όπως όλα δείχνουν. Αφετηρία των ερευνών είναι μόνο οι καταθέσεις έξι ατόμων, των οποίων τα ονόματα είναι απόρρητα. Τρία από αυτά συμμετέχουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στις ΗΠΑ.

Περιπτώσεις χειραγώγησης δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως δείχνει η δίωξη Γεωργίου

Η υπόθεση Novartis συμπίπτει με μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση Τσίπρα, συνεχίζει η FAZ. Μόλις λίγες μέρες πριν, η αντιπολίτευση κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατά ενδεχόμενων υποχωρήσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την υπόθεση χειραγώγησης της δικαιοσύνης, που ξεκίνησε από μια πρώην ανώτατη δικαστή, η οποία μετά την συνταξιοδότησή της δραστηριοποιείται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά και μιας πρώην συνεργάτιδας του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στην ελληνική δικαιοσύνη. Περιπτώσεις χειραγώγησης της δικαιοσύνης δεν είναι ούτως ή άλλως κάτι καινούργιο, όπως δείχνει η δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Γεωργιάδης: Κανένας επενδυτής δεν θα εμπιστεύεται την Ελλάδα

Η FAZ φιλοξενεί τέλος δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι οι δαπάνες για φάρμακα αυξήθηκαν από το 2001 μέχρι το 2009 από 1 σε 5 δις ευρώ. Εκείνος όμως ως υπουργός Υγείας (2013-2014) μείωσε και πάλι τις δαπάνες σε λιγότερο από 2 δις ευρώ, τονίζει ο κ. Γεωργιάδης προειδοποιώντας ότι «οι παρεμβάσεις του Αλ. Τσίπρα στη δικαιοσύνη θα καταστρέψει την ελληνική οικονομία, μιας και κανένας επενδυτής δεν θα εμπιστεύεται πλέον την Ελλάδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Deutsche Welle

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.