Τα Τουρκικά ΜΜΕ για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Τα Τουρκικά ΜΜΕ για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Στα κύρια θέματα της ημέρας στην Τουρκία συγκαταλέγεται η είδηση της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης και της επιστροφής τους στην Ελλάδα.

«Οι απελευθερωμένοι Έλληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους» γράφει η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet σχολιάζοντας με νόημα: «οι στρατιώτες που φυλακίστηκαν επί 5.5 μήνες επειδή πέρασαν παράνομα κατά 253 μέτρα στην τουρκική πλευρά των συνόρων, επέστρεψαν στην πατρίδα τους με ειδικό αεροσκάφος που έστειλε η Ελλάδα.»

Η Haber Turk αναφέρεται μεταξύ άλλων και στα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν κατά τη μεταφορά οδικώς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και στο μίνι λεωφορείο με τα φυμέ τζάμια που τους μετέφερε συνοδεία μεταξύ άλλων οχήματος του ελληνικού προξενείου μέχρι το αεροδρόμιο, απ’ όπου αναχώρησαν για την Ελλάδα, καθώς και την απουσία των ΜΜΕ στο αεροδρόμιο.

Η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet (Hurriyet Daily News) αναφέρεται στο ιστορικό της σύλληψής του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κουκλάτζη και τις δικαστικές περιπέτειες που ακολούθησαν, καταλήγοντας ότι το περιστατικό αυτό είχε προκαλέσει κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες ήταν ήδη τεταμένες λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ενώ στο κανονικό της φύλλο η Hurriyet αναφέρεται και στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η απελευθέρωση των Ελλήνων αξιωματικών είναι πράξη δικαιοσύνης που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για την απελευθέρωση εν αναμονή της δίκης τους των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη έσπευσε να αναμεταδώσει και η Haberler.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.