Κ.Μητσοτάκης: Οι πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ

Κ.Μητσοτάκης: Οι πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ

Βήμα βήμα ξεδιπλώνει πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασισμένο στους πυλώνες της μείωσης δαπανών με παράλληλη αποκλιμάκωση της φορολογίας.

Παράλληλα, στη ΝΔ συνεχίζεται το μοτίβο της αντιπολίτευσης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, καθώς η εντολή είναι σαφής: «Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω».

Έτσι, την ώρα που στη ΝΔ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως η «συμφωνία αλήθειας» που θα παρουσιάσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα βασίζεται στην παροχολογία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να δώσει ένα στίγμα των προθέσεών του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Νεμέα. Από εκεί ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα διπλό μήνυμα. Αφενός την στόχευση στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με συγκριτικά πλεονεκτήματα και αφετέρου την άρση των φορολογικών εμποδίων που δεν επιτρέπουν σε τομείς όπως η οινοποιία να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν υπεραξία για τις επιχειρήσεις αλλά και την ελληνική οικονομία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να δεσμευθεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κατάργησης του φορολογικού μέτρου, σημειώνοντας πως θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατόν».

Στάση αναμονής για τις άδειες

Την ίδια ώρα μετά τον προχθεσινό «βομβαρδισμό» ανακοινώσεων για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, το Μοσχάτο δείχνει να έχει κατεβάσει σημαντικά τους τόνους, τελώντας σε αναμονή για τους τελικούς υποψηφίους που θα καταφέρουν να «χτυπήσουν» μία άδεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αν και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν πως η πρόθεση να προχωρήσει σε άνοιγμα του τοπίου και σε νέους «παίχτες» με δημοπρασία περισσότερων αδειών προς χάριν της πολυφωνίας – εφόσον έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ – είναι δεδομένη, η ισορροπία που θα κληθεί να τηρήσει το Μοσχάτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μεταξύ παλαιών και νέων καναλαρχών αποτελεί έναν δυσεπίλυτο γρίφο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.