ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ. Σπυράκη: «Το ότι δόθηκαν τέσσερις άδειες εγείρει σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας»

Μ. Σπυράκη: «Το ότι δόθηκαν τέσσερις άδειες εγείρει σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας»

«Το γεγονός ότι δόθηκαν τέσσερις άδειες μέσα από αυτή τη διαδικασία εγείρει σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Το σύνολο του φάσματος δεν χρησιμοποιείται. Οι πανελλαδικές άδειες συγκεντρώνονται στα χέρια μόνο τεσσάρων εκδοτών, εκ των οποίων η προέλευση των χρημάτων τού ενός αμφισβητείται από τον βασικό κυβερνητικό εταίρο, τον κ. Καμμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: «Η προέλευση των χρημάτων τού κ. Καλογρίτσα, που είναι ένας από τους τέσσερις που έχουν πλειοδοτήσει, αμφισβητείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να εξηγήσει στους πολίτες πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη μία πλευρά να αμφισβητεί την προέλευση των χρημάτων τού ενός από τους τέσσερις πλειοδοτήσαντες και από την άλλη να προχωράει αυτή η διαδικασία».

«Γιατί υπάρχει ανάγκη για τέσσερις άδειες μόνο, εκ των οποίων η μία είναι αμφιλεγόμενη;» αναρωτήθηκε η κ. Σπυράκη και σημείωσε: «Για να υπάρχει συγκέντρωση και άρα ευκολότερη πρόσβαση της εξουσίας στα μέσα ενημέρωσης. Υπάρχει η ανάγκη από την πλευρά της κυβέρνησης να συγκεντρώσει, να ελέγχει το τοπίο και ταυτόχρονα να έχει ένα αφήγημα ενόψει όλων αυτών που έχει να αντιμετωπίσει στο οικονομικό πεδίο».

Σε ό,τι αφορά το πώς σκοπεύει να χειριστεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών η Νέα Δημοκρατία, η κ. Σπυράκη τόνισε: «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε καταστήσει σαφές ότι θα καταργήσουμε τον νόμο με τον οποίο δόθηκαν αυτές οι άδειες και θα προκηρύξουμε το σύνολο του φάσματος. Θα ακολουθήσουμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τη συνταγματική επιταγή. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα ελέγχει την προέλευση των χρημάτων όλων όσοι μέχρι τώρα θα έχουν εμπλακεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα προκηρύξουμε το σύνολο του φάσματος. Δεν ενδιαφερόμαστε να παίξουμε ούτε με την παλιά ούτε με τη νέα διαπλοκή. Ενδιαφερόμαστε να έχουμε πολυφωνία, να έχουμε έσοδα και να δίνουμε τη δυνατότητα να μας κάνουν κριτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη λειτουργία γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η κ. Σπυράκη τόνισε πως είναι «προσβλητικό και απαράδεκτο να υπάρχει τέτοιου είδους κυβερνητική πρόταση» και πρόσθεσε: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να συναντά τους παραγωγικούς φορείς, να έρχεται στη Θεσσαλονίκη, δεν χρειάζεται να φορτώσει τον Έλληνα φορολογούμενο με νέες προσλήψεις φίλων του εγνωσμένων πολιτικών πεποιθήσεων και αμφιλεγόμενου βιογραφικού και κυρίως δεν χρειάζεται να μοιράζει χάντρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.