ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ευ. Στυλιανίδης: «Ελπίδα μου είναι η νέα ηγεσία της ΝΔ να ξεπεράσει τη νοοτροπία του αρνητισμού»

Ευ. Στυλιανίδης: «Ελπίδα μου είναι η νέα ηγεσία της ΝΔ να ξεπεράσει τη νοοτροπία του αρνητισμού»

Την πολιτική της εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα θέματα, προκρίνει ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του. «Είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά με τον ΣΥΡΙΖΑ … ωστόσο εκτιμώ ότι μεγάλα θέματα μπορούν να αποτελέσουν σημείο συνάντησης, με στόχο πάντα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον», αναφέρει.

Ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σημειώνει ότι στη Λευκωσία αξιοποίησαν τη δυνατότητα της εθνικής συνεννόησης και βγήκαν γρήγορα από την επιτήρηση, ενώ «εδώ στην Ελλάδα οι πρωταγωνιστές του παλιού πολιτικού συστήματος δυστυχώς συνέχισαν να πολιτεύονται ακόμα και σε κρίσιμες ώρες με την παλιά λογική του φανατισμού, των απωθημένων και της άγονης αντιπαράθεσης». «Ελπίδα μου είναι η νέα ηγεσία της ΝΔ να ξεπεράσει αυτή τη νοοτροπία του αρνητισμού και να προσχωρήσει στη λογική της θετικής προσέγγισης», προσθέτει.

Υποστηρίζει, επίσης, πως έπρεπε από την αρχή της κρίσης με διακομματική συμφωνία να ανατεθεί σε ειδικούς τεχνοκράτες η εκπόνηση ενός Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, στο οποίο θα καλούνταν να τοποθετηθούν οι πολιτικές δυνάμεις και όπου συμφωνήσουν να συνεργαστούν. Ωστόσο τονίζει ότι «η υλοποίηση της οποίας απόφασης είναι υπόθεση της πολιτική και όχι της τεχνοκρατίας». «Θεωρώ ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η πολιτική, ώστε να είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένη».

Απαντά σε όσους κάνουν λόγο για “αβάντα” των “Καραμανλικών” στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή «έχει πάψει να είναι κομματικός, είναι εθνικός και ενοποιητικός» και «η παρέμβαση του προς τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να κρατήσει τη χώρα στις ευρωπαϊκές ράγες υπήρξε καταλυτική». «Κάποιοι αυτήν την εθνική ενέργεια επιχείρησαν να την χρησιμοποιήσουν μικροκομματικά. Ο λαός τους έκρινε και τους αποδοκίμασε», προσθέτει.

Ο πρώην υπουργός δηλώνει αντίθετος με την αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών με τη θρησκειολογία, λέγοντας ότι «αποτελεί σοβαρό νομικό, πολιτικό και εθνικό ατόπημα, που δεν συμπληρώνει, αλλά στρεβλώνει τη γνώση των νέων μας για τις θρησκείες και κυρίως για την ταυτότητα τους».

Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, κάνει λόγο για άκρως επικίνδυνο παιχνίδι «που ξεκινά από τη γείτονα για να εκτονώσει τις πιέσεις που δέχεται από τα ανατολικά της και για να αποπροσανατολίσει την εσωτερική της κοινή γνώμη», και τονίζει την ανάγκη για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για να υπάρξει Εθνική Συνεννόηση επί συγκεκριμένου Αναπτυξιακού Σχεδίου. «Έχουμε όλοι χρέος και ευθύνη να δράσουμε γρήγορα. Το νέο διεθνές περιβάλλον πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους και ενωμένους. Μια φορά επιτέλους ας διδαχθούμε από την ιστορία», υπογραμμίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.