Ενισχύεται η ενότητα στην ΝΔ μετά την συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Κ. Μητσοτάκη στην Τήνο

Ενισχύεται η ενότητα στην ΝΔ μετά την συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Κ. Μητσοτάκη στην Τήνο

Η κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έφερε κοντά και σε πορεία σύμπλευσης τον νυν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην αρχηγό του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η επικοινωνία μεταξύ των δυο είναι πλέον άμεση και όχι μέσω αγγελιοφόρων.

Όλα ξεκίνησαν μια χαλαρή βραδιά, στο νησί της Τήνου, όπου Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Καραμανλής συναντήθηκαν κι έφαγαν μαζί με τις συζύγους τους. Ωστόσο, αυτή η βραδιά έδωσε την ευκαιρία να βελτιωθεί η «χημεία» μεταξύ των δύο ανδρών.

Εκτός από τη βελτίωση του κλίματος, οι δυο διαπίστωσαν πως η υπομονή της κοινωνίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει εξαντληθεί και πως… η ισχύς εν τη ενώσει τους.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης αποτελεί ισχυρό μήνυμα για τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Αν και δεν αναιρούνται οι ενστάσεις των καραμανλικών απέναντι σε πολλές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι η στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ είναι αυτονόητη και επ’ αυτού δεν χωράει συζήτηση.

Τόσο η πλευρά Μητσοτάκη πάντως όσο και η πλευρά Καραμανλή, δεν θεωρούν ότι ο Α. Τσίπρας θα προσφύγει άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Ωστόσο οι συζητήσεις κάνουν λόγο για εκλογές όχι το 2016 αλλά το 2017, χωρίς να δίδεται ακριβής χρονικός προσδιορισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.