Επείγουσα ερώτηση προς Ε.Ε απο Ε. Βόζεμπεργκ για τις ασκήσεις της Τουρκίας στη Λέσβο

Επείγουσα ερώτηση προς Ε.Ε απο Ε. Βόζεμπεργκ για τις ασκήσεις της Τουρκίας στη Λέσβο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ευρωβουλευτής εκθέτει την στάση της Τουρκίας, που για ακόμα μια φορά αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί το νησί της Λέσβου μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας…

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ ζητάει την άμεση αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

«Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών και του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία με την έκδοση της υπ’ αριθμ. 613/17 Navtex σκοπεύει να δεσμεύσει συγκεκριμένη περιοχή, που εκτείνεται 10 ναυτικά μίλια ανοιχτά των δυτικών ακτών της σεισμόπληκτης Λέσβου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην εν λόγω περιοχή του Αιγαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τουρκική πλευρά προβαίνει σε μια ακόμα αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιοτάτων στο Αιγαίο, μόλις λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

Δεδομένου ότι η τουρκική προκλητικότητα συνιστά για ακόμα μια φορά περιφρόνηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών θεσμών και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κράτους – Μέλους της Ε.Ε, τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος Λέσβου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ερωτάται η Επιτροπή:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποια πρόκειται να είναι η άμεση αντίδρασή της στην απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα μια μέρα μετά τον ισχυρό σεισμό;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.