ΝΔ: Τσίπρας Καμμένος και Βαρουφάκης ήξεραν για τα capital controls και για το κλείσιμο των τραπεζών

ΝΔ: Τσίπρας Καμμένος και Βαρουφάκης ήξεραν για τα capital controls και για το κλείσιμο των τραπεζών

Δείτε την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα δύο χρόνια με capital controls στην Ελλάδα…

Τσίπρας, Καμμένος και Βαρουφάκης ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες της απόφασης για δημοψήφισμα, ήξεραν ότι οι τράπεζες θα κλείσουν και θα επιβληθούν capital controls, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων, στις 28 Ιουνίου του 2015, η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι για όλες τις δραματικές συνέπειες που είχε το γεγονός στην οικονομία και την ζωή των πολιτών θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή, «για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls.
Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς – όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος – ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls.
Πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:
Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση.
Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.
Nα εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δις ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.
Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.
Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.
Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.
Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν – και θα δώσουν – λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει – και θα προχωρήσει – στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.