Οι δηλώσεις του Βουλευτή Λ. Αυγενάκη για την κυβέρνηση

Οι δηλώσεις του Βουλευτή Λ. Αυγενάκη για την κυβέρνηση

Οι δυνατότητες της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της κυβέρνησης υποστηρίζει με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στόχος του κόμματος είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων σε ένα σημαντικό ποσοστό ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι στις επόμενες εκλογές η Κρήτη θα αναδείξει τη ΝΔ πρώτη δύναμη.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Ασκείτε ως ΝΔ εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της και τις αποφάσεις που παίρνει. Με δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση θεωρείτε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν διαφορετικές επιλογές και κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Ξεκάθαρα οι δυνατότητες της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της κυβέρνησης, που μας κρατούν δέσμιους σε μια αέναη περίοδο ύφεσης.

Ωστόσο, για να απελευθερωθεί αυτή η «εγκλωβισμένη» δυναμική χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Αυτή η αλλαγή μοντέλου προϋποθέτει την πολιτική αλλαγή. Και γι? αυτό το σκοπό πρέπει να εργαστούμε όλοι μας.

Με σαφείς προτάσεις και καθαρές κουβέντες, με εργατικότητα και άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο είναι κατεπείγον να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις και τις ανεξάντλητες δυνατότητες του ελληνικού λαού. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα λύσεις χωρίς ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος.

Μέρος των λύσεων αυτών έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες, μετρήσιμες και κοστολογημένες προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την απελευθέρωσης της δυναμικής των Ελλήνων, που δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα, ούτε επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. Αντίθετα, φέρνουν χρήματα. Προσελκύουν επενδύσεις. Αυξάνουν τον εθνικό πλούτο. Απλώνουν ένα δίκτυ αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους.

Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στη ΝΔ στο θέμα της αξιολόγησης στελεχών. Ποια είναι η βασική φιλοσοφία τής προσπάθειας σας και ο στόχος που έχει τεθεί;

Η λέξη «κλειδί» είναι η ανανέωση. Η ανανέωση για την ΝΔ δεν είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Είναι μια διαρκής διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 42 χρόνια. Στόχος μας είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων σε σημαντικό ποσοστό. Ήδη, μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της πρωτοποριακής αυτής πρωτοβουλίας που εγκαινίασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν «συρρεύσει» στην παράταξη πολλά νέα πρόσωπα με πάθος για σκληρή δουλειά και προσφορά. Προσωπικότητες με σημαντική επαγγελματική πορεία, ισχυρό πολιτικό αισθητήριο, αλλά κυρίως «καθαρά» πρόσωπα που θέλουν να εργαστούν για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, χωρίς να κυνηγούν θέσεις και ανταλλάγματα.

Τα νέα στελέχη που έρχονται στη Νέα Δημοκρατία, μαζί με το υπάρχον εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό, αποτελούν οξυγόνο για την παράταξη, σήμερα, και για την κοινωνία και τη δημοκρατία μας αύριο.

Η Κρήτη αποτελεί για την ΝΔ μια περιοχή όπου δεν συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά. Πού το αποδίδετε αυτό και πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στις επόμενες εκλογές όταν γίνουν αυτές;

Είμαστε βέβαιοι πως στις επόμενες εκλογές η Κρήτη θα αναδείξει τη ΝΔ πρώτη δύναμη. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι όροι έχουν αλλάξει. Δεν μιλάμε πια για το δίπολο δεξιάς και αριστεράς. Μιλάμε για επιλογή ανάμεσα στη δημοκρατία, την Ευρώπη, την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία ή το ψέμα, τη μιζέρια, την παρακμή και την πολιτειακή εκτροπή. Για το αν θέλουμε να μας εκπροσωπεί ένας αξιόπιστος κι εργατικός ευρωπαίος ηγέτης που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο κ. Αλέξης Τσίπρας ένας κομματικοδίαιτος, κρατιστής που νομίζει ακόμα πως είναι πρόεδρος 15μελούς.

Οι Κρήτες και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία πλέον γνωρίζουν. Έχει επέλθει η συνειδητοποίηση. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Οι «μαγικές» λύσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στοίχησαν στον λαό πάνω από 100 δισ. ευρώ, μέσα από μειώσεις μισθών και συντάξεων, δύο αχρείαστα μνημόνια και λιτότητα διαρκείας για πολλές δεκαετίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Κρήτες και όλοι οι Έλληνες θα επιλέξουν νηφάλια τη μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη πολιτική δύναμη που αγωνίζεται για το καλό του τόπου και όχι των «κολλητών». Θα επιλέξουν τη ΝΔ, θα επιλέξουν το μέλλον που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.