ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ. Μητσοτάκης: «Εξεταστική για το παρελθόν και πρόταση για το μέλλον»

Κ. Μητσοτάκης: «Εξεταστική για το παρελθόν και πρόταση για το μέλλον»

Το δίπολο που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, θα είναι «Εξεταστική για το παρελθόν, πρόταση για το μέλλον». Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μέρες διακοπών, στο επιτελείο της οδού Πειραιώς έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συσκέψεις για το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου της Ν.Δ. στην Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να κινείται στο πεδίο του ρεαλισμού, ώστε να μη δώσει υποσχέσεις τις οποίες δεν θα μπορέσει να τηρήσει: «Εγώ δεν θα γίνω Τσίπρας που υποσχόταν εκατό και δεν έκανε τίποτα. Θα μιλήσω για συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία όμως θα μπορέσω να εφαρμόσω», λέει στους συνομιλητές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επιμείνει στη γραμμή της μείωσης των φόρων με ταυτόχρονη περιστολή των κρατικών δαπανών.

Η ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. θα έχει εκπλήξεις όχι τόσο σε μέτρα-πυροτεχνήματα όσο σε δομικές αλλαγές που έχουν σχέση και με τη διαπραγμάτευση αλλά και με τη διακυβέρνηση της χώρας. Ολοι θυμούνται το πρόγραμμα-παρωδία που είχε παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ το 2014 με παροχές 14 δισ., που έγιναν τελικά επώδυνα μέτρα 14 δισ., αλλά και το περσινό «κάζο» του πρωθυπουργού όταν σχεδόν κατηγόρησε δημοσιογράφους για τις τηλεοπτικές άδειες και το κλείσιμο των σταθμών.

Η βασική γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι να μεταρρυθμιστεί το κράτος και να γίνει φιλικότερο προς τους πολίτες και την οικονομία. Οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει θα έχουν σχέση με την αναβάθμιση της Παιδείας αφού πρώτα «ξηλωθούν» οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ, την ενίσχυση του ΕΣΥ και την πάταξη της ανομίας. «Κανένα γκέτο, κανένας αποκλεισμένος είτε μένει στα Εξάρχεια είτε στη Δυτική Αττική», είναι ένα από τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Εχουμε υποχρέωση και ευθύνη να προστατεύσουμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα των λιγότερο προνομιούχων», είναι η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το χώρο της Παιδείας. Στη Ν.Δ. αναφέρουν ότι με το νέο νόμο υπονομεύεται η αυτοτέλεια των Α.Ε.Ι., καταργούνται τα επιτυχημένα Συμβούλια Ιδρυμάτων, αποθαρρύνεται η εξωστρέφειά τους και επιβάλλονται ρυθμίσεις, που θα καταπνίξουν τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση διώχνει με τις πολιτικές της τους καλύτερους. «Τα παιδιά που σέβονται μια χώρα που δεν τους σεβάστηκε κάποια στιγμή θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό και θα δουν ότι αυτό που έζησαν στην Ελλάδα δεν είναι κανονικό, αλλά μια φρικτή εξαίρεση στην παγκόσμια εκπαιδευτική κανονικότητα. Και θα ρίξουν μαύρη πέτρα στην πατρίδα μας. Και κατά βάθος αυτό θέλετε. Δεν θέλετε μια Ελλάδα όπου ο καθένας θα μπορεί να διεκδικήσει αυτά που θέλει και μπορεί. Θέλετε μια Ελλάδα όπου οι πολίτες θα ζουν με τους όρους που εσείς θα επιβάλλετε. Αλλιώς, ας φύγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. από το βήμα της Βουλής.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά τις πρακτικές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο κυριαρχείται από αντιλήψεις που έρχονται από το παρελθόν και σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

«Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός» το μήνυμα προς τα γαλάζια στελέχη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρίσκεται στο γραφείο του στην οδό Πειραιώς την εβδομάδα αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ από την Κρήτη, όπου θα ταξιδέψει για μια μικρή θερινή ανάπαυλα, θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους στενούς του συνεργάτες. Το μήνυμα που έχουν λάβει τα γαλάζια στελέχη είναι ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, ενώ με την επιστροφή στα γραφεία θα συνεχιστούν οι επαφές με στόχο την ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει πως πρώτο μέλημα είναι οι εθνικές εκλογές και μετά οι αυτοδιοικητικές, ωστόσο στα κεντρικά γραφεία υπάρχει έντονη κινητικότητα για τα πρόσωπα που θα «κατέβουν» στις δημοτικές εκλογές. Από τον Σεπτέμβριο και μετά τη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συνεχίσει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα και τις επισκέψεις στο Λεκανοπέδιο, ώστε να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών και να παρουσιάσει τις θέσεις της Ν.Δ. Την ίδια «εντολή» έχουν λάβει βουλευτές αλλά και στελέχη του κόμματος για «άνοιγμα στην κοινωνία» και ιδιαίτερα στους νέους. Στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν ότι οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας από τον ερχόμενο μήνα θα καταγράψουν νέα δυναμική της Ν.Δ. με παράλληλη φθορά του κυβερνώντος κόμματος αλλά και των ΑΝ.ΕΛ., ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις για επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση και κατάργηση του Εθνικού Υμνου στα δημοτικά σχολεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.