Η ΝΔ κρούει τον κώδωνα κινδύνου: Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων

Η ΝΔ κρούει τον κώδωνα κινδύνου: Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων

Με αφορμή τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που δείχνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών συνεχίζουν να αυξάνονται, η Νέα Δημοκρατία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ταυτόχρονα ζητάει την πραγματοποίηση εκλογών.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του ο αρμόδιος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, επικαλούμενος την ΑΑΔΕ, ακόμα και σε μήνες με μικρές φορολογικές υποχρεώσεις, όπως ο Ιούνιος, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την εφορία συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα το 1/3 των φορολογουμένων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτους φόρους ύψους 700.000.000 ευρώ μόνο τον Ιούλιο.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι η φοροδοτική δυνατότητα χιλιάδων πολιτών «οδηγεί στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, αφού ήδη τον Ιούνιο προστέθηκαν 727.000.000 ευρώ νέα χρέη, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 δημιουργήθηκαν 5,5 δισ. νέα χρέη. Η μόνη που δεν αντιλαμβάνεται αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι δεδομένο ότι θα καταφύγει και πάλι στη συνταγή που ξέρει: Την επιβολή και άλλων φόρων, δίχως τέλος και χωρίς λογική. Μαζί βεβαίως με τις κατασχέσεις».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 951.114 πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν κατασχέσεις σε 1.608.263 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία και να είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις, είναι σαφές ότι απέχουμε έτη φωτός από την επιστροφή στην κανονικότητα. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και θα προχωρά σε σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων με αντίστοιχη, στοχευμένη μείωση δημοσίων δαπανών. Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η άμεση πολιτική αλλαγή», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.