Βιάζεται για εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης – Διαδίδει το πρόγραμμα του σε στελέχη της Κομισιόν (φωτό)

Βιάζεται για εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης – Διαδίδει το πρόγραμμα του σε στελέχη της Κομισιόν (φωτό)

Μεγάλο αριθμό συναντήσεων είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια σειρά από Επιτρόπους διαφόρων τομέων της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), του οποίου αποτελεί μέλος και η παράταξή του.

Μάλιστα, πήρε μέρος και σε γεύμα εργασίας στις Βρυξέλλες, μιας και ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να βιάζεται ιδιαιτέρως να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», παρά το γεγονός πως αυτή του η πολιτική έχει κουράσει τον κομματικό του μηχανισμό.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια συνάντηση και, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, έρχεται μετά από πρωτοβουλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δέχτηκε θερμή υποδοχή, παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στους Επιτρόπους.

«Ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο που θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης «ως αυριανός πρωθυπουργός».

«Οι Επίτροποι τον υποδέχτηκαν ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει» τονίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, και συνεχίζει:

«Οι ερωτήσεις των Επιτρόπων αφορούσαν την ουσία των προτάσεών του και δεν έγινε αναφορά στη σημερινή κυβέρνηση και σε πιθανές ημερομηνίες και σενάρια εκλογών».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε, επίσης, με την Επίτροπο Μεταφορών κυρία Violeta Bulc.

Σημειώνεται ότι, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, οι δύο άνδρες θα έχουν και νέα συνάντηση αύριο, εκτός του αρχικού προγράμματος.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν οι:

Γιούρι Κατάινεν, αντιπρόεδρος Επιτροπής, Υπεύθυνος για ζητήματα Εργασίας Ανάπτυξης, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητας

Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Γκίντερ Έτιγκερ, Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων

Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

Φιλ Χόγκαν, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γκαμπριέλ Μαρίγια, Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.