ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Επίθεση» στην Κυβέρνηση από Γ.Βρούτση για τον ΕΦΚΑ

«Επίθεση» στην Κυβέρνηση από Γ.Βρούτση για τον ΕΦΚΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τα σημειώματα των νέων ασφαλιστικών εισφορών του Δεκεμβρίου εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Σε δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση για συνειδητή εξαπάτηση 1,4 εκατ. ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων με τη μη εφαρμογή του συμψηφισμού, κάνοντας λόγο για οικονομική αφαίμαξη.

Ειδικότερα, αναφέρει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα συνεχή ατοπήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος. Tο επιβεβαιώνουν, τα νέα σημειώματα των ασφαλιστικών εισφορών Δεκεμβρίου για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Ενώ θα έπρεπε – από τον Ιούλιο 2017 – να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του συμψηφισμού των εισφορών, παρέμεινε ανεφάρμοστη.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, μεθόδευσε συνειδητά τη μη εφαρμογή του συμψηφισμού με σκοπό να παρουσιάσει πλασματικό πλεόνασμα ο ΕΦΚΑ. Και αυτό σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών της χώρας, που καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές – για 6ο συνεχόμενο μήνα – με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι με βάση τα εισοδήματα του 2016, όπως προβλέπει ο νόμος.

Με δεδομένη τη σημαντική μείωση στα εισοδήματα του 2016 – κατά 900.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2015 – οι ασφαλιστικές εισφορές που καλείται σήμερα να καταβάλει το πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας μας είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά τους εισοδήματα. Η κυβέρνηση αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να πληρώσουν – για το 2018 – ταυτόχρονα επιπλέον εισφορές. Τους καταφέρνει ένα “τριπλό χτύπημα”, αφού καλούνται να πληρώσουν συνολικά και τις τρέχουσες εισφορές αυξημένες και τις εισφορές του 2016 και αναδρομικά από 1/1/2017 τις εισφορές 7% και 4% αντίστοιχα για επικουρική και εφάπαξ.

Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι η κυβέρνηση τους εξαπάτησε συνειδητά, καθώς επέλεξε το δρόμο της αλχημείας και της προπαγάνδας, παραβιάζοντας το νόμο και προκαλώντας την οικονομική αφαίμαξή τους!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.