Ο Κυρ.Μητσοτάκης θέλει μαζί του και το Κίνημα Αλλαγής για να κερδίσει τις εκλογές!

Ο Κυρ.Μητσοτάκης θέλει μαζί του και το Κίνημα Αλλαγής για να κερδίσει τις εκλογές!

Το κάλεσμα για συμπόρευση που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και το κλίμα ενότητας στην κορυφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν τον τόνο στην πρώτη ημέρα των εργασιών του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας που θέλει ο ίδιος.

Κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου, που διεξάγεται ο κ. Μητσοτάκης διάνθισε την ομιλία του με μηνύματα αισιοδοξίας.

«Ενωμένοι θα φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη και την αισιοδοξία στη ψυχή των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω το χθες και να διεκδικήσουμε το αύριο για την πατρίδα μας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. «Όλοι καταλαβαίνουν ότι κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε, δύο φορές, η δυνατότητα να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά. Το λογαριασμό των ψεμάτων, της ανικανότητας και της διαφθοράς τον πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες», επεσήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε τα στελέχη του ότι «ο αγώνας μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος. Δεν με φοβίζει ότι απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς. Ας το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε ακόμη και τη χειρότερη λάσπη, τη συκοφαντία και χυδαιότητα της κυβέρνησής του», τόνισε. Συμπλήρωσε, όμως, ότι για τον ίδιο η μεγάλη πρόκληση είναι «να πείσουμε τους πολίτες ότι πρώτα από όλα εμείς έχουμε αλλάξει για να τους ζητήσουμε να μας εμπιστευθούν να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Γι’ αυτό, συνέχισε, «το 11ο Συνέδριό μας είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Με συνεκτικό σχέδιο. Και με κατάλληλους ανθρώπους που θα το εφαρμόσουν».

Ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη του, τα ενθάρρυνε, λέγοντας: «Από την Κυριακή το βράδυ εσείς θα είστε οι πρωταγωνιστές στην εθνική προσπάθεια για την Ελλάδα που μας αξίζει. Από την Κυριακή το βράδυ εσείς θα είστε οι πρεσβευτές του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας. Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπά αντίστροφα».

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. πρόεδρος της ΝΔ υποδέχθηκε με θερμά λόγια τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν για πολλές δεκαετίες ο ιστορικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας» είπε απευθυνόμενος στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Όμως η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι – πλάι, συμμάχους στο ανάχωμα απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η σύγχρονη Ελλάδα. Και τα καταφέραμε».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σημείωσε ότι «κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση» και πρόσθεσε: «Διότι στην υπηρεσία του εθνικού αυτού στόχου βάλαμε στο πλάι όλα όσα επί δεκαετίες μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Ως υπεύθυνοι, ως πατριώτες πολιτικοί. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές. Όμως πιστεύω και ελπίζω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του», κατέληξε.

Εξίσου θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε και στον επικεφαλής του Ποταμιού, προς τον οποίο είπε: «Οι διαφορές μας με το χώρο που εσύ εκπροσωπείς είναι –κατά την δική μου κρίση– συχνά δυσδιάκριτες. Είναι αλήθεια ότι το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί έναν πολιτικό χώρο μεταρρυθμιστικό, συνεπή και υπεύθυνο».

Ειδικότερα:

*Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι «έφερε τη ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια, ξαναδίνοντάς της ισχυρό λαϊκό έρεισμα», καθώς επίσης και ότι «στις δύσκολες στιγμές είπε αλήθειες».

*Για τον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι «κράτησε την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε τη θητεία του, σήμερα η πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερη», και.

*Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι «βρέθηκε στην ηγεσία της παράταξης σε μια κρίσιμη στιγμή της και απέδειξε ότι είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

«Όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα νίκης, ενότητας, μαχητικότητας, προσήλωσης και πίστης σε μια παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν», είπε κλείνοντας τη σχετική αποστροφή της ομιλίας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κύπρος αντιμετώπισε την κρίση και δεν κρύφτηκαν πίσω από την τρόικα, δήλωσε σε παρέμβαση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ομιλία του υπουργού οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη. Υπογράμμισε ότι το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής έχει πολύ μεγάλη σημασία και ανέφερε ότι η Κύπρος βγήκε από την κρίση και δεν αύξησε ούτε έναν φόρο. «Τα ίδια θα κάνουμε και εμείς, όταν ο λαός μας εμπιστευτεί. Είναι δέσμευση μας ότι θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.