Μ. Βορίδης: «Ηδονισμένος από τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης που υπερασπίζονται πλειστηριασμούς κατοικιών στην Βουλή»

Μ. Βορίδης: «Ηδονισμένος από τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης που υπερασπίζονται πλειστηριασμούς κατοικιών στην Βουλή»

Ηδονισμένος δήλωσε ο κ. Μάκης Βορίδης από τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζονται πλειστηριασμούς κατοικιών στην Βουλή.

Κατά την συζήτηση της τροπολογίας που εισάγει αυστηρές ποινές κατά όσων απειλούν συμβολαιογράφους ή παρακωλύουν και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε «πικάροντας» τους βουλευτές της πλειοψηφίας «είναι μεγάλη ηδονή για εμένα να υπερασπίζεστε πλειστηριασμούς κατοικιών».

Ο ίδιος εξήγησε ότι στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η κυβέρνηση επικαλείται λόγους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας προκειμένου να υποστηρίξει την αναγκαιότητα της ρύθμισης και απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή είπε «Φέρατε με εναργέστατο τρόπο παραδείγματα προκειμένου να υποστηρίξετε την αναγκαιότητα πλειστηριασμών. Μας είπατε για την καημένη την μάνα που δεν παίρνει την διατροφή ή για τον έμπορο που ζητά τα χρωστούμενα. Όμως διαβάζω στην αιτιολογική έκθεση πως φέρνετε τη ρύθμιση για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες. Αν έφερε κάποιος από εμάς το ζήτημα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σε σχέση με τους πλειστηριασμούς φαντάζεστε τι θα ακούγαμε από εσάς;».

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Κοντονή, η τροπολογία εισάγει νέο καθεστώς αναφορικά με όσους συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες κατά πλειστηριασμών.

«Βάζετε το θέμα της απειλής προκειμένου αν κάποιος απειλήσει συμβολαιογράφο την ώρα του πλειστηριασμού και το αντιληφθεί ο αστυνομικός να τον συλλάβει κατευθείαν και αυτό δεν αφορά μόνο τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά όλους. Επίσης πρόσθετο στοιχείο είναι πως η σύλληψη όσων ασκούν σωματική βία θα γίνεται αυτεπαγγέλτως χωρίς να χρειάζεται να το ζητήσει ο συμβολαιογράφος όπως γινόταν. Αρα φέρνετε μια ρύθμιση για να προστατέψετε την διαδικασία από τους πρώην συντρόφους σας. Την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Εκτός αυτών ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας που φέρνει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών. Αφιέρωσε δε την τοποθέτησή του στους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος που κατά την διακυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δήλωναν πως θα μετατρέψουν τα φαρμακεία τους σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αφιερωμένο στο συνδικαλιστικό κίνημα φαρμακοποιών, στον συμμαχητή πρώην πρόεδρο που θυμάστε επι Γεωργιάδη και Βορίδη έλεγε ότι θα κάνουμε όλα τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα ΣΥΡΙΖΑ. Ε ας το σκεφτούν καλύτερα τώρα. Εμείς την συγκεκριμένη ρύθμιση την είχαμε αποκρούσει δύο και τρεις φορές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.