ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αφήνει ελεύθερα τα στελέχη της ΝΔ για το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό ο Κ.Μητσοτάκης

Αφήνει ελεύθερα τα στελέχη της ΝΔ για το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό ο Κ.Μητσοτάκης

Ελεύθερα αφήνονται τα στελέχη της ΝΔ να υπογράφουν δηλώσεις ακόμα και να παίρνουν μέρος σε συλλαλητήρια για την ονομασία της πΓΔΜ. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους τομεάρχες της ΝΔ το πρωί της Τρίτης μίλησε για τις κόκκινες γραμμές και διεμήνυσε πως «για μας οι κόκκινες γραμμές είναι τρία στα τρία:

σύνθετη ονομασία, erga omnes και αποκήρυξη οποιονδήποτε αιτημάτων των Σκοπιανών που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό», διευκρινίζοντας οι ίδιες γαλάζιες πηγές ότι η αποκήρυξη του αλυτρωτισμού μπορεί να γίνει μόνο με διμερή συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε πως «ουδόλως είναι δεδομένη η συναίνεση της ΝΔ σε μια λύση μόνο για το όνομα». Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε προς τα στελέχη του πως «από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση θα περάσει από θεσμικά όργανα της ΝΔ και η όποια θέση του κόμματος υιοθετηθεί θα τηρηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα» τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Καθώς πάντως φουντώνει και στη ΝΔ το κλίμα κατά της αποδοχής σύνθετης ονομασίας, ως τότε ο κ. Μητσοτάκης, αίροντας την άτυπη απαγόρευση που είχε επιβληθεί τις προηγούμενες ημέρες, αφήνει τα στελέχη του ελεύθερα να πολιτεύονται με βάση την προσωπική τους άποψη για το ζήτημα των Σκοπίων καθώς σε ερώτηση βουλευτών για το αν έχει τεθεί ζήτημα απαγόρευσης στη Βόρεια Ελλάδα προς τα γαλάζια στελέχη να υπογράφουν κείμενα ή να πάρουν μέρος ακόμη και σε συλλαλητήρια ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε «καμία απολύτως απαγόρευση-εντολή από πλευράς Μοσχάτου δεν έχει δοθεί στα στελέχη της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε στέλεχος μπορεί να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα ή και να πάει ακόμη και σε συλλαλητήριο» προσθέτοντας όμως ότι η επίσημη γραμμή της ΝΔ είναι η γραμμή του Βουκουρεστίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.