ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

K. Μητσοτάκη σε Ντιμιτρόφ: «Δεν μπορούμε να μοιραστούμε τίποτα όσον αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο»

K. Μητσοτάκη σε Ντιμιτρόφ: «Δεν μπορούμε να μοιραστούμε τίποτα όσον αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο»

Κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) στην Ουάσινγκτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα σε Τουρκία και Σκόπια. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να υπάρξει άμεση απελευθέρωση από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 14 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα περιστατικό σαν και αυτό να γίνει μεγάλο. Το συγκεκριμένο συμβάν έχει τη δυναμική να προξενήσει μεγάλη ζημιά. Τις διμερείς σχέσεις ορίζουν το διεθνές δίκαιο και οι άγραφοι κανόνες» είπε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό και με αφορμή τις δηλώσεις Ντιμιτρόφ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα να μοιραστούμε όσον αφορά την ταυτότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό αποτελεί κομμάτι του πυρήνα της εθνικής μας ταυτότητας. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε αυτό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε, παράλληλα, συνάντηση εφ’ όλης της ύλης στον Λευκό Οίκο με την ειδική σύμβουλο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διευθύντρια του τομέα Ευρωπαϊκών και Ρωσικών σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, κ. Φιόνα Χιλ. Η συζήτηση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα περιφερειακά γεωπολιτικά θέματα και τις εγχώριες οικονομικές εξελίξεις.

Κατά την διάρκεια των επαφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και να τονίσει τον ισχυρό περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας γεωπολιτικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάικ Λι, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, ενώ δεν παράλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας. Στο εν λόγω ζήτημα, ο γερουσιαστής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.