M. Σπυράκη: «Η ΝΔ εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο»

M. Σπυράκη: «Η ΝΔ εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο»

Την ανάγκη εφαρμογής των νόμων στον αθλητισμό επεσήμανε η Μαρία Σπυράκη σχολιάζοντας όσα έγιναν στην Τούμπα. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανέναν από τους επιχειρηματίες για τους οποίους είπε πως η ΝΔ θέλει να να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά με κανόνες.

«Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει και το οποίο είμαι σίγουρη ότι ενδιαφέρει την πλειονότητα των πολιτών είναι να εφαρμόζεται και να ισχύει η νομιμότητα. Και αυτό που είπαμε από την πρώτη μέρα είναι ότι η Ν.Δ. εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα και σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου. Γιατί αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι να εργαλειοποιήσει το ποδόσφαιρο μέσω επιχειρηματιών, όπως εργαλειοποίησε την αδειοδότηση Μέσων Ενημέρωσης χρησιμοποιώντας επιχειρηματίες, όπως εργαλειoποιεί διάφορες δραστηριότητες.

Και κυρίως», συνέχισε η κ. Σπυράκη, «να προσπαθήσει, η ίδια τώρα, να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που προκλήθηκε από τα ίδια τα επεισόδια και την ίδια τη φοβερή δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχύσει την ευθύνη και βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο ενός grexit από τις αθλητικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Αυτό θα ήταν καταστροφικό γιατί προφανώς θα υποβάθμιζε μια σειρά ελληνικές δραστηριότητες που αναφέρονται στον επαγγελματικό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις αμοιβές των εργαζομένων, τις υποδομές, τις επενδύσεις. Και δεν θα προσέφερε καμία ουσιαστική λύση.

Στην πραγματικότητα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, «η κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη από την ίδια -γιατί κανένας δεν εμπόδισε τον κ. Τσίπρα τρία χρόνια να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και τέτοιου είδους συμπεριφορές- και θα τη μεταφέρει σε όλους. Θα την μεταφέρει στον Ατρόμητο, θα την μεταφέρει στον Πανιώνιο, θα την μεταφέρει στον ΠΑΣ Γιάννενα, θα την μεταφέρει στη Λάρισα, θα την μεταφέρει σε όλες τις ομάδες, σε όλη την επικράτεια» είπε η κ. Σπυράκη προσθέτοντας πως για τη ΝΔ το βασικό στοιχείο κάθε δραστηριότητας είναι η εφαρμογή και η τήρηση της νομιμότητας.

Όπως είπε εξάλλου, οι επιχειρηματίες «πρέπει να ξέρουν το πλαίσιο, να έχουν ασφάλεια δικαίου, να έχουν ασφαλές φορολογικό σύστημα συγκεκριμένο και σταθερό και να επενδύουν και να είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν μπορούν, όμως, να αισθάνονται ότι η εξουσία για τους ίδιους κάνει εξαιρέσεις και για κάποιους άλλους δεν κάνει εξαιρέσεις. Και εκεί είναι ακριβώς το ζήτημα. Δεν θέλω τώρα ούτε να μιλήσω για τις προνομιακές σχέσεις που έχει ο εξαφανισμένος υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας με το συγκεκριμένο επιχειρηματία, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει το θέμα, ούτε και για τον τρόπο με τον οποίο οι υπουργοί του εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχει ο κ. Σαββίδης κάθε φορά. Θέλω να μείνω στην ουσία. Η ουσία είναι η τήρηση της νομιμότητας. Κανόνες για όλους. Και σε καμία περίπτωση να μην προχωρούμε στην εργαλειοποίηση δραστηριοτήτων των επιχειρηματιών» είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.