Κ. Κυρανάκης: «Κανείς υπεράνω του νόμου ακόμη κι αν είναι φίλος της κυβέρνησης»

Κ. Κυρανάκης: «Κανείς υπεράνω του νόμου ακόμη κι αν είναι φίλος της κυβέρνησης»

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωσταντίνος Κυρανάκης, εξαπέλυσε «επίθεση» εναντίον της κυβέρνησης την οποία και κατηγορεί για ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, επισημαίνοντας πως «το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι απόφαση των Ελλήνων πολιτών και κανενός ολιγάρχη».

«Εδώ έχουμε νόμους και κανόνες και χρέος μας είναι να τους υπερασπιστούμε απέναντι στο σύστημα διαπλοκής που χτίζει μεθοδικά ο κ. Τσίπρας» τονίζει χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της Τούμπας σημειώνει: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου ακόμη κι αν είναι φίλος της κυβέρνησης»

Ο κ. Κυρανάκης ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας πως δεν κάνει όσα θα έπρεπε γα την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ωστόσο επισημαίνει ότι η Ελλάδα «πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική με τελικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης» με την Τουρκία και μέχρι τότε «προέχει η διεθνής και διαρκής προβολή του θέματος, η δημιουργία συμμαχιών και η επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Επιπλέον, δηλώνει «ζητάμε από τους πολίτες καθαρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» και αναφέρεται στις προτεραιότητες που θα θέσει η ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση.

Η συνέντευξη του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κωσταντίνου Κυρανάκη στον Δημήτρη Κοτταρίδη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

Ερ. Ποιο είναι το σχόλιο σας για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας; Πώς κρίνετε τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το θέμα;

Τα όσα έγιναν την προηγούμενη Κυριακή στην Τούμπα ξεπερνούν τα όρια του νόμου και της λογικής. Οι εικόνες που είδαμε ρεζίλεψαν τη χώρα διεθνώς και αυτό δεν διορθώνεται με μια απλή «συγνώμη». Όλη την εβδομάδα ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μας λέει ότι «πρέπει να μπουν κανόνες».

Κανόνες και νόμοι υπάρχουν, και η παραβίασή τους πρέπει να έχει συνέπειες, όπως για κάθε Έλληνα πολίτη. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου ακόμη κι αν είναι φίλος της κυβέρνησης.

Ερ. Έχετε μιλήσει για σχέσεις συναλλαγής Τσίπρα-Σαββίδη. Μπορείτε να μας απαντήσετε συγκεκριμένα τον λόγο που υποστηρίζετε αυτόν τον ισχυρισμό;

Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι Τσίπρας και Καμμένος διατηρούν στενές σχέσεις συναλλαγής με τον κ. Σαββίδη. Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, διαγράφοντας πρόστιμα σε επιχειρήσεις του και ως αντάλλαγμα ο κ. Σαββίδης προχώρησε στην αγορά μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν πολιτικά την κυβέρνηση. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής.

Κανείς δεν ξεχνά ότι μια σειρά από στελέχη των ΑΝΕΛ ήταν στο σχήμα που κατέθεσε ο κ. Σαββίδης στον διαγωνισμό-φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου κατά δήλωσή του, σκοπός του ήταν να ανεβάσει το τίμημα για να πάρει περισσότερα χρήματα η κυβέρνηση.

Κανείς δεν ξεχνά ότι δόθηκε από την κυβέρνηση στον κ. Σαββίδη το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα σε συνέντευξή του δήλωνε ότι όταν βλέπει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή νιώθει ότι θέλει να σηκωθεί να τον χειροκροτήσει, απειλώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Απαντάμε λοιπόν. Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι απόφαση των Ελλήνων πολιτών και κανενός ολιγάρχη. Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν. Η Ελλάδα δεν είναι πρώην σοβιετική χώρα. Εδώ έχουμε νόμους και κανόνες και χρέος μας είναι να τους υπερασπιστούμε απέναντι στο σύστημα διαπλοκής που χτίζει μεθοδικά ο κ. Τσίπρας.

Ερ. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι σε τουρκικό έδαφος και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Σας ανησυχεί το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται άμεσα λύση;

Το πιο σημαντικό θέμα που πρέπει να απασχολεί τη χώρα είναι η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική με τελικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης. Μέχρι τότε όμως προέχει η διεθνής και διαρκής προβολή του θέματος, η δημιουργία συμμαχιών και η επιχειρησιακή ετοιμότητα. Πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να μην αφήνουμε κανέναν να δημιουργεί κλίμα ηττοπάθειας.

Δεν βλέπουμε την κυβέρνηση να κάνει τίποτα από τα παραπάνω. Για την ακρίβεια δεν ξέρουμε αν κάνει το οτιδήποτε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Η Νέα Δημοκρατία λέει ξεκάθαρα ότι η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξασφαλίσει ότι θα ελευθερωθούν άμεσα.

Ερ. Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή δηλώσεις σας για τον κ. Καμμένο, γίνατε δέκτης πολλών επιθέσεων, μεταξύ των οποίων και προσωπικά από τον πρωθυπουργό, από τους ΑΝΕΛ αλλά και υποτιμητικών σχολίων από βουλευτή του κόμματός σας, του κ. Γιακουμάτου. Τι απαντάτε;

Με έκπληξη άκουσα τον πρωθυπουργό να αναφέρεται προσωπικά σε μένα χρεώνοντας μου δηλώσεις που δεν έχω κάνει. Θεωρώ άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη την επιλογή του πρωθυπουργού, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης να στρεβλώνουν δηλώσεις που αφορούν στα εθνικά θέματα και τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο. Είναι θλιβερό στο βωμό της εσωτερικής αντιπαράθεσης, να μην αντιλαμβάνονται τη ζημιά που κάνουν στη χώρα.

Στα υποτιμητικά σχόλια του κ. Γιακουμάτου δεν θέλω να απαντήσω. Ανήκουμε στο ίδιο κόμμα και πολιτικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα όταν μπαίνεις νέος στην πολιτική πρέπει να είσαι έτοιμος για εμπόδια και επιθέσεις από όλους. Θα συνεχίσω να μάχομαι και να δουλεύω σκληρά για να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες εκλογές και για να ανοίξουμε τις πόρτες της πολιτικής στη νέα γενιά.

Ερ. Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Ζητάμε από τους πολίτες καθαρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Η βασική μας προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε οικονομική ελευθερία για όλους και να αυξήσουμε το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας. Φόροι και εισφορές θα μειωθούν δραστικά, κυρίως για τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους.

Οι μικρές επιχειρήσεις, οι καταστηματάρχες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν τις ανάσες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν ρευστότητα και να κινηθούν. Οι επιχειρήσεις που θα δημιουργούν δουλειές θα επιβραβεύονται με επιπλέον μείωση της φορολογίας, όπως έχει ανακοινωθεί. Με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα κίνητρα που έχουμε εξαγγείλει για την αγορά ακινήτων, θα μπορέσουν ξανά ιδιοκτήτες και δανειολήπτες να δουν αύξηση στο εισόδημά τους.

Ένα σύγχρονο κράτος, που θα κάνει τη ζωή των πολιτών πιο απλή, είναι επίσης ένα βασικό σημείο του προγράμματός μας. Το πάρτι στο Δημόσιο με τα χρήματα των φορολογουμένων θα τελειώσει. Θα μπει τέλος στην ασυδοσία που δείχνει η σημερινή κυβέρνηση με τα επιδόματα ενοικίου σε υπουργούς και τις αμέτρητες προσλήψεις συγγενών τους στο Δημόσιο. Αξιοκρατικές διαδικασίες παντού, απλοποίηση νομοθετικών πλαισίων, μείωση του κόστους μέσω συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα.

Η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και των παιδιών τους, και ειδικά στις μεγάλες πόλεις είναι για μας προϋπόθεση ελευθερίας. Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου, το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια θα τελειώσει και θα ενισχυθεί επιχειρησιακά η Ελληνική Αστυνομία ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τους πολίτες απέναντι στην ανεξέλεγκτη βία που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέες πτυχές του προγράμματός μας με βασικό άξονα την επένδυση που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στη νέα γενιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.