ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ.Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ.Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο έχει αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον κ. Παυλόπουλο, επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση του να υπογράψει μία διακρατική συμφωνία με τον βόρειο γείτονά μας». Ο πρόεδρος της ΝΔ χαραρακτήρισε τη συμφωνία προβληματική προσθέτοντας ότι κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας.

Δεν έχει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική εντολή για να δεσμεύσει τη χώρα, πρόσθεσε ενώ στη συνέχεια ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου η συμφωνία να έρθει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.

«Θα εξαντλήσω όλα τα μέσα για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή. Ζητάω και από εσάς την παρέμβαση σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του, αρκέστηκε να πει ότι «το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του ΠτΔ. Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία ενώ έκανε λόγο για περιφρόνηση του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημείωσε, δε, πως «ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα, υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του», τονίζοντας πως «αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.