ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μ. Σπυράκη για Σκοπιανό: «Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία ούτε στην κυβέρνησή του»

Μ. Σπυράκη για Σκοπιανό: «Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία ούτε στην κυβέρνησή του»

Για έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνίας με τα Σκόπια έκανε λόγο η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία αυτή ούτε στο εσωτερικό της κυβέρνησής του» επισήμανε στο ΘΕΜΑ 104,6 προσθέτοντας ότι «η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα προκειμένου να καταγραφεί αν ο Καμμένος συμφωνεί να υπογραφεί η συμφωνία».

Όπως τόνισε η κυρία Σπυράκη η συμφωνία για το Σκοπιανό έχει δομικά προβλήματα. «Κατοχυρώνεται το erga omnes; Δεν υπάρχει απώτατο όριο συμμόρφωσης με τη συμφωνία. Την ίδια ώρα δίνουμε προκαταβολή τα όπλα μας για τις ενταξιακές διαδικασίες και πάιρνουμε με δόσεις και με αβέβαιο μέλλον την προσαρμογή». «Η συμφωνία είναι κακή γιατί απεμπολεί το κεκτημένο του Βουκουρεστίου» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σε ερώτηση τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία αν όταν είναι κυβέρνηση σε περίπτωση που χρειαστεί να κυρώσει τη συμφωνία η κυρία Σπυράκη απέφυγε να απαντήσει αρκούμενη στο «είναι μια υποθετική ερώτηση που δεν δίνω υποθετική απάντηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά, τέλος, τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά και τις αιχμές στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Μαρία Σπυράκη αρκέστηκε στο σχόλιο «ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτόνομο πολιτικό πρόσωπο και δεν σχολιάζω τις δηλώσεις του. Εμείς πολιτικά κλιμακώσαμε την έλλειψη πολιτικής νομιμοποιήσης του πρωθυπουργού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.