ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα ψηφίσω της συμφωνία για τα Σκόπια-Αν κυρωθεί από τη Βουλή, στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών»

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα ψηφίσω της συμφωνία για τα Σκόπια-Αν κυρωθεί από τη Βουλή, στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών»

«Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία στο Σκοπιανό, όποτε κι αν έλθει στην Βουλή», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Οπως εξήγησε ότι η συμφωνία αυτή διατηρεί μέσω της εκχώρησης της εθνότητας και της γλώσσας, την ουσία του αλυτρωτισμού των γειτόνων.

«Δεν την διαπραγματεύτηκα δεν θα την ψηφίσω», είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι αν η συμφωνία κυρωθεί από τη Βουλή «τα περιθώρια ελιγμών είναι πολύ στενά.»

«Κατέστησα όλους υπεύθυνους για τις πράξεις τους, κάναμε πρόταση μομφής, ώστε όλοι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Η βασική μας ένσταση στη συμφωνία είναι ότι ο κ. Τσίπρας εκχώρησε την εθνότητα και τη γλώσσα, όπως δεν έχει κάνει άλλη κυβέρνηση. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα ψήφιζε τη συμφωνία, καθώς δεν θα δεχόταν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, καθώς έννοια του ήταν τα εργαλεία του αλυτρωτισμό» είπε.

Το πρόβλημα δεν ήταν ο σφετερισμός της αρχαίας κληρονομιάς του Μ. Αλεξάνδρου. Το πρόβλημα ήταν ο μακεδονικός αλυτρωτισμός, όπως ονομάζουμε του 19ου αιώνα, η άποψη πως υπάρχει μια εθνική Μακεδονία, μεγαλύτερη από τα όρια των σημερινών Σκοπίων, επεκτείνεται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και πρόσθεσε: «Η συμφωνία έχει εκχωρήσει πλήρως την εθνότητα και τη γλώσσα. Προσδιορίζονται νομικά ως Μακεδόνες».

Μάλιστα σημείωσε ότι «όποιον διαφοροποιείται με αυτή τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας τον χαρακτηρίζει ακροδεξιό. Από τον Μίκη Θεοδωράκη, ως το ΚΙΝΑΛ, την ΝΔ, το ΚΚΕ».

Η προκλητική φιέστα της γραβάτας στο Ζάππειο

Στην συνέντευξη στη Σία Κοσιώνη και τον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. χαρακτήρισε προκλητική την εκδήλωση στο Ζάππειο.

Εκανε λόγο για «γιορτή της γραβάτας» και «για προκλητική φιέστα μιας κυβέρνησης που σφιχταγκαλιασμένη θα επιφέρει νέα μέτρα στους Έλληνες πολίτες και τα οποία αποκρύπτει από τους Ελληνες πολίτες»

Στις 20 Αυγούστου δεν τελειώνουν τα μέτρα και η επιτήρηση

«Στις 20 Αυγούστου τελειώνει το τυπικό πρόγραμμα, δεν τελειώνει η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα. Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών δεν θα βελτιωθεί» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και πρόσθεσε ότι ενοχλεί «όταν πανηγυρίζεις για κάτι το οποίο θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις αν μη τι άλλο με μεγαλύτερη σεμνότητα».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει αυτό που λέμε εδώ και καιρό, ότι έχουμε 4ο μνημόνιο που συνεπάγεται προσθετά προνομοθετημένα μέτρα για τους πολίτες και αυστηρό μηχανισμό εποπτείας».

«Καμία χώρα που βγήκε από μνημόνιο δεν πήρε μέτρα αντίστοιχου ύψους 5 δισεκ. ευρώ. Η κατάσταση στο χρέος ξέφυγε τελείως τα τελευταία τρία χρόνια, γι’ αυτό κάποιοι αναγκάστηκαν να το ρυθμίσουν. Δείτε τους στόχους της απόφασης του Νοέμβριου του 2012, είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε».

Όπως αποσαφήνισε ο κ. Μητσοτάκης, «η ρύθμιση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μόνη της δεν είναι αρκετή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί με ευθύνες του κ. Τσίπρα».

«Το χρέος κατέστη πιο δυσχερές τα τελευταία τρία χρόνια. Η ρύθμιση του χρέους δεν είναι αρκετή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει λόγω του μνημονίου», είπε ακόμη. «Μιλάμε εδώ και πολύ καιρό για 4ο μνημόνιο για τις μειώσεις στις συντάξεις, για μείωση στο αφορολόγητο και μιλάμε τώρα για την γιορτή της γραβάτας..πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας για τα δεινά που θα φέρει. Το χρέος αναγκάστηκαν κάποιοι να το ρυθμίσουν, διότι δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε τα τελευταία χρόνια Δεν τελειώνουν τα μέτρα και η επιτήρηση. Πάει πολύ να πανηγυρίζεις πέντε μέρες μετά από αυτό που έγινε στις Πρέσπες» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής’ αντιπολίτευσης.

Τι διαφορετικό θα κάνω από τον Τσίπρα

Απαντώντας στο τι διαφορετικό θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, σχετικά με το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική».

«Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι το Ελληνικό θα είχε προχωρήσει. Θα πετυχαίναμε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη της τάξης του 3-4%. Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεσμεύουν τη χώρα», δήλωσε.

«Αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε μέτρα τα οποία δεσμεύουν τη χώρα. Εμείς μπορούμε να μειώσουμε, και θα το κάνουμε, την εισαγωγική φορολογική κλίμακα», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε την ανάγκη κάθε παιδί να βρίσκεται σε παιδικό σταθμό.

Εκλογές το συντομότερο

Ο Κυριάκος Μητσοτάλης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

«Εκλογές πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η δημοκρατική λύση. Για να τοποθετηθούν οι πολίτες και γι’ αυτή την συμφωνία. Εγώ αυτή την συμφωνία δεν θα την δεχόμουν. Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να υπογραφεί μια συμφωνία τώρα», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.