ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Όσα πρόκειται να πει ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή σήμερα: «Έχουμε 4ο Μνημόνιο αν δεν αναιρεθούν τα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ»

Όσα πρόκειται να πει ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή σήμερα: «Έχουμε 4ο Μνημόνιο αν δεν αναιρεθούν τα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ»

Με σκληρά λόγια αναμένεται να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή όσον αφορά τα αποτελέσματα του Eurogroup και το τέλος του Προγράμματος.

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να θέσει ένα σαφές δίλλημα στον Πρωθυπουργό. Ή όντως υπάρχει καθαρή έξοδος και τέλος των μνημονίων, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και κατά συνέπεια να καταθέσει πρόταση νόμου, που θα καταργεί τις μειώσεις στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου ή διαφορετικά το Μέγαρο Μαξίμου να σταματήσει να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναιρέσει τα μέτρα ύψους 5,2 δις που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τότε είναι σαφές για τη ΝΔ ότι υπάρχει ένα τέταρτο μνημόνιο, το οποίο έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση, με τακτικούς ελέγχους από τους θεσμούς. Η αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος, σε αυτό το μοτίβο, είναι και ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα διεξαχθεί σήμερα. Όπως παράλληλα να αναδειχθούν οι ευθύνες του κ. Τσίπρα για το τρίτο μνημόνιο που δεν θα χρειαζόταν αν δεν είχε προηγηθεί το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως θα τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του.

Δεδομένο θεωρείται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει εκτενή αναφορά και στην εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, για την οποία αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες στην Πάτρα, «αν μοιάζει περισσότερο με τραγέλαφο ή με τσίρκο». Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετατρέπονται καθημερινά σε ένα κόμμα χωρίς ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και να διασύρει ακόμα περισσότερο την εικόνα του, αλλά δυστυχώς, όπως σημείωνε στέλεχος της αντιπολίτευσης, και την εικόνα του υπουργού Άμυνας της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να τονίσει ότι το μόνο που ενώνει Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο είναι η εξουσία και η παραμονή τους στην καρέκλα.

Αναφορά εκτιμάται ότι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης και στις αλλαγές του εκλογικού νόμου, με αφορμή την κατάθεση αργά χθες το βράδυ στη Βουλή του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το νομοσχέδιο αναμένεται να περιληφθεί με τροπολογία το σπάσιμο της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να δοθεί ταυτόχρονα σε όλους τους Έλληνες οι οποίοι διαμένουν εκτός Ελλάδας, να μπορούν να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους., ώστε να ψηφιστούν και τα δύο και να ισχύσουν άμεσα στις επερχόμενες εκλογές. Από την κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, αποφεύγει να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα παρά την πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.