ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΝΔ: «Ακραίο το μανιφέστο υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ – Η κυβέρνηση βάφτισε κατασκόπους όσους αντιδρούν»

ΝΔ: «Ακραίο το μανιφέστο υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ – Η κυβέρνηση βάφτισε κατασκόπους όσους αντιδρούν»

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως το μανιφέστο υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ είναι διχαστικό, ακραίο και απαξιωτικό για όσους αντιδρούν στην εκχώρηση της Μακεδονίας ενώ «διασύρονται άνθρωποι» των οποίων το όνομα τοποθετήθηκε μέσα σε αυτό χωρίς να έχουν γνώση.

Η ΝΔ έλαβε πρώτη φορά θέση για το περιβόητο κείμενο υποστήριξης της Συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας από όλα τα «λαμπρά μυαλά» της «διανόησης» και της «τέχνης» χωρίς να είναι σίγουρο βέβαια ποιοι όντως έχουν υπογράψει.

Αναφορικά με το θέμα των υπογραφών υπέρ της συμφωνίας των Σκοπίων σχολίασε πως «η κυβέρνηση οπορτουνιστικά προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις, και διασύρει ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν ξαφνικά το όνομά τους σε ένα κείμενο χωρίς να έχουν καμία γνώση γι’ αυτό».

Είπε μάλιστα πως «Βλέπω πανηγυρισμούς στη γειτονική χώρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, όχι όμως σε κάποια ελληνική πόλη» εννοώντας ότι είναι σαφής η αντίθεση των Ελλήνων πολιτών στην συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια

«Σε κάθε περίπτωση είναι ένα κείμενο που οδηγεί σε βαθύ διχασμό, καθώς περιέχει απαξιωτικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την αντίθετη άποψη» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «με αυτήν τη λογική πολιτεύεται 3,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τοποθετήθηκε για την υπόθεση των Ρώσων διπλωματών και υπογράμμισε πως «θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα ο τρόπος που μια χώρα δομεί την εξωτερική της πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις».

«Αρχικά ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε όχλο τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία, μετά τη χαρακτήρισε γκρουπούσκουλο ακροδεξιών φασιστών και τέλος, αφού εισέπραξε την αποδοκιμασία των τοπικών κοινωνιών, ήρθαν οι κατάσκοποι από τους πάγους για να πληρώσουν Έλληνες πολίτες και ιεράρχες και να επηρεάσουν την άποψή τους».

«Ήταν ερασιτεχνικός ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε επικοινωνιακά το συγκεκριμένο θέμα, την πρώτη μέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν δηλώσει ότι η εξωτερική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο τρόπος που χειρίζονται τα εθνικά μας θέματα, ζημιώνει τη χώρα και δημιουργεί προβλήματα αντί να λύνει».

Στο ζήτημα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών είχε αναφερθεί με ανακοίνωσή της και η ΝΔ η οποία είδε πως έντεχνα και με πολύ ωμό τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει στην «παρανομία» το 80% του ελληνικού λαού.

«Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αυτονόητο ότι κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αυστηρά και αποφασιστικά. Αυτό, προφανώς, ισχύει και για την περίπτωση των Ρώσων διπλωματών, εφόσον προέκυψαν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάμειξή τους σε παράνομες δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Είναι, ωστόσο, απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές και η μόνη πληροφόρηση που έχουν οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να προκύπτει από πληροφορίες των ΜΜΕ και απροσδιόριστες πηγές. Η ΝΔ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή. Πόσο μάλλον όταν ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν μέχρι πρότινος προνομιακές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ….

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη πιο φαιδρό είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.