K.Mητσοτάκης: «Θα σεβαστώ την συμφωνία με τα Σκόπια αν επικυρωθεί απο τη Βουλή»

K.Mητσοτάκης: «Θα σεβαστώ την συμφωνία με τα Σκόπια αν επικυρωθεί απο τη Βουλή»

Θα σεβαστεί την απόφαση της ελληνικής Βουλής για την συμφωνία με τα Σκόπια, δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης εάν αυτή εγκριθεί, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της ΝΔ θα ψηφίσει κατά αυτής.

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε για το θέμα με την πΓΔΜ: «Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης ότι θα τη σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα έχει επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Αλλά η δική μου, η ΝΔ, θα ψηφίσει κατά». Υποστηρίζει δε ότι ο ίδιος θα είχε αναζητήσει μια διαφορετική λύση.

Στην ίδια συνέντευξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εκλογές το συντομότερο δυνατό «διότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει να προσφέρει πλέον τίποτα στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Με εξαίρεση τον τουρισμό η οικονομία δεν αναπτύσσεται».

Ο κ. Μητσοτάκης επικρίνει το γεγονός ότι θα υπάρξει ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας, την οποία αποδίδει στην έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση. «Εάν υπήρχε επαρκής εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα χρειάζονταν ένας τόσο αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών

Σε ερώτηση πώς θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος τη μείωση της φορολογίας που υπόσχεται εφόσον εκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους με τους δανειστές στόχους, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. «Θέλουμε να εξοικονομήσουμε δαπάνες και να μειώσουμε τους φόρους.

Η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα για να μεταρρυθμίσει τη δημόσια διοίκηση. Αντιθέτως τα τελευταία τρία χρόνια αύξησε τις δαπάνες προσωπικού (σσ. μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων) κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Θέλω ένα μικρότερο, αλλά αποτελεσματικότερο κράτος», επισημαίνει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν συνεπάγεται απολύσεις αλλά λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που συνταξιοδοτούνται καθώς και μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα μείωνα τους φόρους και (σε αντάλλαγμα) περιμένω μεγαλύτερη φορολογική συνείδηση. Για τη δε δίωξη φοροφυγάδων, υπάρχουν σήμερα καλύτερες δυνατότητες απ΄ ότι παλαιότερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.